40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Almos dooboz macskáknak

Az alomtálcák választéka valóban lenyűgöző. Vannak nyitott alomtárolók, műanyag alomtárolók, zárható alomtárolók; szűrővel ellátott alomtárolók. Az alomtálca helyes megválasztásával sok stressztől kímélhetjük meg magunkat, például attól, hogy a macska olyan helyen végzi el a dolgát, amely biztosan nem neki való.

 

 

Hogyan válasszunk tehát olyan alomtálcát, amely megfelel igényes macskánk igényeinek?

Először is, a házban minden macskára egy alomtálcának +1 alomtálcának kell jutnia, ami azt jelenti, hogy ha például 2 macska van a házban, akkor 3 alomtálcát kell biztosítanunk számukra - egyet-egyet minden macskának, és egy további alomtálcának vésztartalékként kell szolgálnia, arra az esetre, ha az előző kettő túl piszkosnak bizonyulna a macska számára, vagy túl messze lenne (ezért a vészhelyzeti alomtálcát egy diszkrét helyre kell elhelyezni, kissé távolabb a macska többi WC-jétől, hogy a macskának legyen esélye vészhelyzet esetén a legközelebbihez futni).

Fontos odafigyelni macskánk életkorára is. Ha egy kis cicának választunk vécét, nem kell, hogy nagy legyen, de elég alacsonyan kell lennie ahhoz, hogy egy kisgyermek könnyen bele tudjon ugrani. Érdemes nem feledkezni meg az optimális mennyiségű alom kiöntéséről. Az optimális mennyiség körülbelül 5 cm, de kisgyermekek esetében ez egy kicsit kevesebb is lehet - a legjobb, ha megfigyeljük, hogy a cica jól érzi-e magát, és szükség esetén almot adunk hozzá/elveszünk belőle.

Felnőtt macskák esetében az alomtálcának természetesen nagyobbnak kell lennie. Az általános szabály az, hogy a háziállatnak szabadon kell tudnia forogni benne. Ha azt veszi észre, hogy kedvence természetellenesen görnyed, vagy láthatóan kidugja a fejét a WC mögül, ez azt jelenti, hogy nagyobbra kell cserélni.

Egy másik kérdés a macska WC elhelyezése - olyan helyen kell lennie, ahol a macska viszonylagos nyugalomban, csendben és magányban van. Azt is fontos megjegyezni, hogy semmiképpen sem szabad étel vagy ital közelébe helyezni. A leggyakoribb hely természetesen a fürdőszoba - ebben az esetben ki kell alakítani azt a szokást, hogy ne zárjuk be az ajtót, hogy a macska bármikor hozzáférjen. Ha szorong a fürdőszoba ajtajának bezárásától, akkor bármikor felszerelhet egy speciális macskaajtót.

 

 

Nyitott vagy zárt alomtálca a macskának?

Ebben a kérdésben a személyes preferencia játssza a legnagyobb szerepet. A legtöbb macska a nyitott alomtálcákat részesíti előnyben, mivel azok nem gyűjtenek annyi szagot, mint a zártak, de mint említettem, ez macskaízlés kérdése.

Ha zárt alomtárolókról van szó, nagyon aprólékosan kell ügyelnie a tisztaságra, tekintettel arra, hogy ilyen kis területen elég sok kellemetlen szag halmozódik fel.

Nyitott alomtálca esetén a gazdik gyakran panaszkodnak arra, hogy az alom a lakásban szétterül a mancsaikon. Ez könnyen minimalizálható egy, az alomtálca elé helyezhető szőnyeg megvásárlásával, amely kíméletesen felszedi a mancsokon szállított almot.