40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Keresés szűkítése

Automata etetők és itatók

Az automata etetők és a kutyaeledel- és vízadagolók lehetővé teszik az ételek programozását egy adott napszakra. Az ilyen automaták segítségével a kutya egész nap, vagy amikor a gondozók nincsenek otthon, friss vízhez és eledelhez juthat. Az ételautomaták biztosítják, hogy az étel szorosan le legyen zárva. A széles választék lehetővé teszi, hogy az etetőt vagy itatót úgy alakítsuk ki, hogy az megfeleljen a kutyánknak és nekünk is - megfelelő beállítások és esztétikus kialakítás, amely bármilyen belső térbe illeszkedik.

 

Milyen típusú kutyaeledel- vagy vízautomatáink vannak?

Az étel- és vízadagolók túlnyomó többsége műanyag, a kerámiaadagolók ritkábban fordulnak elő. Rendelkezésre állnak hagyományos, nem automatizált ételadagolók és etetők. Általában két részből állnak - egy alsó részből, az úgynevezett tálból, amelyből a kutya megeszi az ételt vagy megissza a kiömlött vizet, és egy felső részből, egy tartályból, amelybe több ételt vagy vizet adagolnak. Az ilyen automaták könnyen és gyorsan tisztíthatók, és nem kerülnek sokba. Megvédik az ételnek a tartályba öntött részét a legyektől és más rovaroktól. Meghosszabbítják a frissességet is. A teljesen automatikus készülékekkel ellentétben az ilyenek nem függnek kizárólag az elemektől, az elektromosságtól vagy a mechanikától, így nem áll fenn annak a lehetősége, hogy valami meghibásodik, és a kutya távollétünkben el lesz vágva az élelemtől vagy a víztől. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az ilyen automaták tartalmát is rendszeresen cserélni kell - naponta ajánlott a víz vagy a kutyaeledel.

 

 

A legmodernebb automata étel- vagy vízadagolók számos praktikus funkcióval rendelkeznek, amelyek közül néhányat biztosan élvezni fognak az igazi kütyürajongók. Egyes etetőautomaták beépített mikrochipes érzékelőkkel, a kutya étkezési adatainak vezérlésére és továbbítására alkalmasak a gondozó okostelefonjára, valamint beépített mérleggel rendelkeznek a pontos adagok adagolásához, vagy képesek hangfelvételre, hogy a kutyát étkezésre hívják. Az ilyen automata etetőkhöz általában fedeleket csatolnak, amelyek megvédik az ételt a rovaroktól, szennyeződésektől, szőrtől, portól stb., de a kutyát is megakadályozzák abban, hogy hozzáférjen az ételhez. Az etetők fedele a mikrocsip érzékelésekor vagy a tulajdonos által meghatározott időpontban nyílik. Az automatizált, modern tápok az elektromosságtól, az akkumulátoroktól, a rendszertől függenek.

 

Hogyan válasszam ki a megfelelő etető- vagy vízadagoló automatát?

Az ideális automata etetőgépnek mindenekelőtt könnyen tisztíthatónak, moshatónak és higiénikusnak kell lennie. Jó ötlet, ha csúszásmentes lábakkal rendelkezik, hogy megakadályozza a készülék elmozdulását vagy az étel vagy víz esetleges kiömlését. A csúszásmentes felület felbecsülhetetlen értékű a nagyon aktív kutyák esetében, valamint azokban a lakásokban, ahol a kutyák a legtöbb időt a tálaknál és az automatáknál töltik. Ha nyomon szeretné követni, hogy mennyi étel és víz került ki az adagolóból, akkor beruházhat egy olyanba, amelyik érzékelőkkel vagy átlátszó burkolattal rendelkezik, amelyen keresztül mindent láthat.

Az étel- és vízadagoló kapacitása elsősorban a kutya méretétől függ. Nagyobb kutyák esetében érdemes nagyobb adagolóba beruházni, mivel a víz és az étel is gyorsabban lefolyik. Az adagoló standard kapacitása 1,5 liter. Közepes méretű kutyák esetében ez könnyen elegendő egy egész napra.

Az Ön preferenciáitól függően választhat egy egytálas vagy többtálas - 2, 5, 6, stb. - ételadagolót. A nagyobb számú tál ideális olyan kutyák számára, amelyek gyakrabban esznek, de kisebb adagokkal.

 

Melyik kutyaitatót válasszuk?

A csak a kutya vízitatójaként szolgáló automatát szökőkútra cserélheti. Ez egy olyan készülék, amely szűrőkkel, például szénszűrőkkel rendelkezik, amelyek tisztítják a vizet és javítják annak ízét. A szökőkutak frissen tartják a vizet, levegőztetik, oxigénnel dúsítják és keringtetik, így a víz kevésbé melegszik fel. A kutyák szeretik ezt a fajta vizet, ezért a szökőkút nyáron, valamint a keveset ivó kutyák, illetve az aktív és idősebb kutyák esetében, akiknek gyakran kell folyadékot fogyasztaniuk, remek megoldást jelentenek. Az automata itatók általában műanyagból vagy kerámiából készülnek. A szökőkutak különböző szivattyúsebességgel rendelkezhetnek, ami a kibocsátott zajok intenzitásával függ össze.

 

Mi a helyzet a nedves eledellel? Van nedves eledel-automata?

Nedves étel automaták is vannak. Ezek azonban különböznek a vízre vagy a száraz eledelre vonatkozóaktól. Először is, az ilyen automata adagolók kisebb kapacitással rendelkeznek. Ezen túlmenően nagyon fontos és hasznos funkció lesz itt a takarmány hűtésének lehetősége, például speciális betétek behelyezésével. A hűtési funkció megakadályozza a nedves eledel romlását, amelyet nem szabad szobahőmérsékleten hagyni kb. A hűtési funkció megakadályozza a nedves ételek romlását, amelyeket nem szabad kb. 8 óránál tovább szobahőmérsékleten tárolni, melegebb helyeken ennél rövidebb ideig. A legtöbb nedveseledel-tápnak beépített fedele van, hogy megvédje az ételt a legyektől vagy a szennyeződéstől.Félénk, félénk vagy a zajtól idegenkedő kutyák esetében célszerű olyan csendes adagolót választani, amely nem kelt hangos zajokat, amelyek elijeszthetik a kutyát.