40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Kutyaszőr eltávolítása

A lakásodban járkálva közismerten csodálkozol, hogy miért van annyi szőr minden lehetséges zugban? Kíváncsi, mi lenne a legjobb módja az eltávolításának? Számos olyan berendezéssel rendelkezünk, amelyek segítségével összegyűjtheti és eltávolíthatja a szőrszálakat mindenféle háztartási tárgyról és bútorról. Kesztyűk, kefék és hengerek közül választhat. De melyiket válassza? És mi működik a legjobban?

 

 

Milyen tárgyak segítenek nekünk a bútorok szőrtelenítése elleni küzdelemben?

- Ápoló kesztyű - egy olyan univerzális felszerelés, amelyet minden állatgondozónak otthon kell tartania. Remekül felszedi a szőrt a bútorokról, valamint kisimítja a kutya szőrét, miután kifésülték. A kényelmes és ergonomikus kesztyűk vagy nyéllel ellátott kefék kényelmesen tarthatók és könnyűek. A munkafelület leggyakrabban gumiból készül. Az ilyen anyag kissé ragacsos, és nagyon jól összegyűjti a hajat. A legjobb a szőrszálak eltávolítására a szövetekről, ezért felbecsülhetetlen értékű a kanapék, fotelek, kárpitok stb. tisztításához. Ez a berendezés más felületek, például padlók vagy asztalok tisztítására is használható. Az ilyen kesztyűk bármilyen típusú és hosszúságú hajat képesek kezelni.

- Szőrgyűjtő henger - az állatgondozók által jól ismert és kedvelt henger, amely évek óta bizonyítottan tisztítja a ruhákat. A hengerek cserélhető patronokkal rendelkeznek, amelyek ragadós papírokkal vannak ellátva, amelyek leválnak, ha tele vannak hajjal. A görgők könnyűek és kicsik, táskában vagy hátizsákban elférnek, és minden helyzetben élvezhetik a tiszta szöveteket. A hengerek azonban a rövidebb és puhább szőrzetet fogják meg a legjobban, ezért a rövid szőrű kutyák tulajdonosainak ajánljuk. A hengerek jól használhatóak ruhák, esetleg kárpitok vagy bútorok tisztítására, de a tisztítandó anyagnak meglehetősen simának kell lennie, hogy a henger alaposan meg tudja tisztítani.

- Szőrtelenítő kefe - a kefék gumielemmel vannak ellátva, de inkább keményebbek. A fogak nem gyűrődnek, így a szőnyegeket, szőnyegeket és durva vagy domború tárgyakat tisztítják a legjobban. Az ilyen kefék nem alkalmasak ruhák tisztítására. Ezek a legjobbak a közepes vagy hosszú, meglehetősen puha haj felszedésére.

 

További szerkentyűk a kutyaszőr eltávolításához

A kutyaszőr-eltávolítók némelyike rendelkezik egy tárolóval az összegyűjtött szőr számára. Ha megtöltötték, a tartály kiürül, és Ön tovább élvezheti a kényelmes használatot. A tartály méretét a kutya szőrének hosszához kell igazítani. Minél hosszabb a haj, annál nagyobbnak kell lennie a tárolóedénynek, különben nem fogja tudni összegyűjteni a hajat.A kutyák gyakorlatilag állandóan hullatják az elhalt szőrt, és a tárgyakhoz való dörzsölődés felgyorsítja a szőrhullást. A kutya rendszeres ápolása, kefélése és fésülése jó állapotban tartja a szőrzetet. A kutya étrendje azonban döntő hatással van a szőrzet minőségére és erősségére. Ennek ellenére fontos megjegyezni, hogy a kutyák vedlése természetes folyamat, és mindig előfordul, az év átmeneti időszakaiban pedig felerősödik, a kutya megfelelő táplálásával és ápolásával csak minimalizálni és enyhíteni tudjuk ezt a folyamatot.