40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Keresés szűkítése

Nedves kutyaeledel

A nedves eledel tökéletes kiegészítője kutyája napi étrendjének. Válasszon a tasakos, konzerves és tálcás ételek közül, számos ízletes ízben. Nálunk nedves eledelt választhat kölyök, junior, felnőtt és senior kutyája számára. Olvasson a legjobb nedves eledelről kutyája számára, arról, hogy mire kell gondolnia a nedves kutyaeledel kiválasztásakor, és hogy melyik típusú nedves eledelt fogja kutyája a legjobban élvezni - hab, zselés darabok vagy kutyakeksz?

 

 

A kutyák etetése kiemelt fontosságú kérdés a gondozóik számára. Mielőtt döntenénk az eledelről, gyakran felmerül a kérdés: melyik a legtáplálóbb eledel, és szereti-e majd a kedvencünk? Száraz vagy nedves eledelt válasszak? Ráadásul egy ilyen választást nem gyorsít meg a rendelkezésre álló élelmiszerek hatalmas választéka, de mindenképpen lehetőséget biztosít számunkra, hogy hosszú ideig próbálkozhassunk és tesztelhessünk.

A kutyák megfelelő táplálása jó kondícióban tartja őket, és az összes tápanyag biztosítása nemcsak a háziállat szép megjelenését biztosítja, hanem ami még fontosabb, a belső szervek egészségét és megfelelő működését is. A kiváló minőségű prémium minőségű nedves kutyatápok teljes mértékben kiegyensúlyozottak, és úgy tervezték őket, hogy utánozzák a kutyák természetes táplálkozását. A háziállatok imádják!

 

A gyártók a nedves kutyatápok teljes spektrumát kínálják. Van azonban mindegyikben néhány közös dolog, és érdemes ezeket ismerni, hogy tisztában legyen azzal, mivel eteti kedvencét.

A nedves kutyaeledeleket először is az alkalmazkodás szerint lehet felosztani:

- életkor (kölyökkutyatáp, senior kutyatáp, felnőtt kutyatáp)

- aktivitás (munkakutyák, alacsony vagy nagyon aktív kutyák stb.)

- egészségügyi problémák (allergiák, pl. étel- vagy bőrallergia, intolerancia, pl. gabonafélékkel szemben, túlsúly, vese- vagy májbetegség stb.).

- kezelések (ivartalanítás utáni táplálkozás, sterilizálás utáni táplálkozás, lábadozás stb.)

- állatorvosi ajánlások (ún. állatorvosi élelmiszerek) - az állatorvosok által ajánlott és a háziállatok kezelése során használt terápiás élelmiszerek. Ezek azonban többnyire az egyén számára felírt és ajánlott termékek. Önmagukban, állatorvosi felügyelet nélkül nem használhatók.

 

A gondozók a csomagolási formák közül választhatják ki a legjobb és legmegfelelőbbet:

- különböző súlyú konzervek (100, 200, 400, 800 g stb.) - ezekben a leggyakrabban darált hús, zselében vagy mártásban lévő darabok találhatók. Az ilyen csomagok messze a leggazdaságosabbak, a felbontott és meg nem evett csomagokat pedig dobozokba lehet tenni, és akár 2-3 napig is eltarthatók a hűtőszekrényben, vagy tasakokra osztva lefagyaszthatók. Számos ízben és különböző húsfajtákkal kaphatók.

- különböző súlyú (100, 150, 300 g stb.) tálcák (serpenyők) - ebben a csoportban találja a legexkluzívabb termékeket. Többféle ételtextúrában kaphatók, de itt a habcsók, a pástétom vagy a zselés darabok dominálnak. A tálakban lévő eledel kényelmes megoldás, mivel nem kell tálkákba tenni; a kutya egyenesen a csomagból eheti az ételt. A súlyok azonban általában egyetlen étkezésre vonatkoznak; a nagytestű kutyafajták etetésekor a tálcák meglehetősen praktikátlanok.

- tasakok (85, 100, 125 g stb.) - a konzervdobozok után a második legnépszerűbb csomagolási forma. A tasakos ételek pástétom vagy zselében vagy szószban lévő darabok formájában érkeznek, és nagyon kényelmes megoldást jelentenek a gondozók számára. Könnyű kinyitni és tálalni a kutyáknak, nem kell kanalat használni hozzá, és kicsi a szennyeződés kockázata. Ezek azonban drágábbak, mint a konzervek, és a kisebb kiszereléssel kevesebb ideig tartanak el. A nagytestű fajták esetében nem valószínű, hogy napi etetésre alkalmasak.

 

Ezen túlmenően a gyártók gondoskodtak arról, hogy a nedves kutyatápok még a legválogatósabb evőket is kielégítsék. A kutya preferenciáival és ízlésével találkozva a gondozók kereshetnek a rendelkezésre álló textúrákban és formákban, és ezek a következők:

- habok darabos ételekkel

- zselés darabok

- darabok mártásban

- morzsolt formák (úgynevezett darált pite)

- pástétomok

 

A teljes értékű nedves eledel jellemzői, mint a kutya etetésének módja

A nedves ételek előállítása a felhasznált termékek mechanikus feldolgozásával, pontosabban őrlésével kezdődik. A következő lépés a főzés, majd a kapott élelmiszer csomagolása a kiválasztott csomagolásba. A folyamatot befejező utolsó lépés a sterilizálás magas hőmérsékleten, több tucat percig tartó sterilizálás.
A nedves kutyaeledeleket leggyakrabban sterilizálással, zárt csomagolásban tartósítják. Ez a módszer megőrzi a felhasznált összetevők maximális tápértékét, ráadásul ennek az eljárásnak köszönhetően a gyártóknak nincs szükségük felesleges és mesterséges tartósítószerek hozzáadására.Az ideális kutyaeledelnek nagyjából a következőkből kell állnia: 85% állati eredetű termék (50% hús, 20% belsőség, 15% csont) és 15% növényi eredetű termék (10% zöldség, 5% gyümölcs). Különböző adalékanyagok javítják az élelmiszer ízletességét és értékét. A gondozó választhat a rendelkezésre álló fehérjék széles skálájából, amelyek a takarmányban dominálnak - kifinomult, mint például szarvas, strucc, fácán, vagy széles körben elérhető, pl. baromfi, marha, sertés; gyümölcsök, pl. alma, banán, málna, eper, áfonya, áfonya; zöldségek, pl. cékla, spárga, kelkáposzta, sárgarépa; vagy gyógynövények.

A választáskor figyeljen az étel összetételére, legyen minél rövidebb és egyszerűbb. Célszerű kerülni a gabonaféléket (vagy a lehető legkevesebbet), és minimalizálni a kutyák szénhidrátellátását. A kutyaeledelnek tartalmaznia kell a szervezet megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen Omega-3 és Omega-6 telítetlen zsírsavakat és vitaminokat. A táplálkozás egyéb fontos elemei a mikrotápanyagok, a nyomelemek és a csiszolóanyagok. Egy jó ételben nem lehetnek tartósítószerek, színezékek vagy ízesítő adalékanyagok.

A gabonafélék nélküli nedves eledel kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a száraztáp, alacsonyabb az energiaértéke, de sokkal magasabb a nedvességtartalma. A jó összetételű nedves eledel kiválasztásával a kutya gondozója biztos lehet abban, hogy biztosítja kedvence számára a szükséges tápértékeket, és gondoskodik annak egészségéről és állapotáról. A nedves eledellel való etetés pozitív hatással van a kutya emésztő- és húgyúti rendszerére. A megfelelő mennyiségű állati fehérjét és állati zsírt tartalmazó teljes értékű receptúra felgyorsítja az izomszövet regenerálódását, erősíti a csontokat és az ízületeket, valamint javítja a bőr és a szőrzet állapotát. Néhány hetes ilyen táplálkozás után a kutya testalkatának változása és jobb közérzete látható. A jól emésztett és felszívódó összetevőknek köszönhetően csökken az ürített széklet mennyisége és szagának intenzitása.

 

 

Nedves vagy száraz kutyaeledel? Melyiket válassza?

A nedves kutyatápok nedvességtartalma 70-83%, míg a száraz tápoké csak 10%. A táplálék víztartalma fontos elem, amely megkülönbözteti a két táplálási módot. A nedves eledellel való etetés minimálisra csökkenti a kiszáradás kockázatát, ezáltal javítja a keringési, emésztési és vizeletkiválasztó rendszer működését. A túl kevés víz az étrendben székrekedést és egyéb kiválasztási problémákat okozhat. Ezenkívül az elegendő folyadékbevitel garantálja a vizelettermelés növekedését, azaz javítja a vesék szűrését, ami viszont pozitív hatással van a vesék egészségére és működésére. Az idősebb és a fiatalabb kutyák szomjúságközpontja nem megfelelően szabályozott, ami azt eredményezi, hogy "elfelejtenek" inni, ami egyszerű út a kiszáradáshoz. Ezért juniorok, idősek, kiválasztási vagy húgyúti problémákkal küzdő kutyák etetésekor különösen ajánlott ezt a nedves eledelt választani.

Egy másik különbség a gabonafélék jelenlétében van az ételben. A száraztápokban a gabonatartalom elérheti a 70-80%-ot is, míg a nedves tápokban egyáltalán nem is lehet jelen. Érdemes észben tartani, hogy a kutya emésztőrendszerét úgy tervezték, hogy elsősorban állati fehérjében, majd állati zsírokban gazdag táplálékot szívjon fel. Az ilyen anyagok a legkönnyebben felszívódnak és hasznosulnak általuk. A legnagyobb százalékban állati fehérjét tartalmazó eledelek a kutya számára a jóllakottság érzését és a tápláltságot biztosítják. Ezért hosszú távon hatékonyabbak és költséghatékonyabbak. A magas gabonatartalmú, rossz minőségű eledelek esetén a háziállat elégedetlennek fogja érezni magát, és állandóan sóvárogni fog.

A kínált kutyaeledel kalóriatartalma is nagyon fontos. Átlagosan 1 g száraz termék négyszer annyi metabolikus energiát (röviden kalóriatartalmat) biztosít, mint az anyagcsere. Ez azt jelenti, hogy sportos vagy nagyon aktív kutyák etetése esetén a kiváló minőségű nedves eledel egyszerűen nem gazdaságos. Az olcsóbb és kevésbé értékes nedves termékek etetése pedig azzal a következménnyel járhat, hogy a kutya nem eszik olyan nagy adag ételt, amely fedezi az energia- és vitaminszükségletet.

A szájüregi problémákkal küzdő vagy foghúzáson átesett kutyák és az idősebb egyedek fájdalmat és kényelmetlenséget tapasztalhatnak, ezért kerülni fogják a rágást, vagy nem tudnak megbirkózni a kemény száraz eledeldarabokkal. A szárazról nedvesre történő étrendváltás jelentős javulást eredményezhet a komfortérzetükben, a szájirritáció csökkenését és az étvágyuk növekedését.Sok múlik az egyes kutyákon, mindegyiknek megvannak a saját preferenciái és kedvenc eledelei. Általában azonban a kényeskedő vagy kis étvágyú egyedek a nedves eledelt választják, és könnyebben megeszik. Talán ez azzal függ össze, hogy kevésbé van feldolgozva, így az összes összetevő ízletesebb és "frissebb". Ebben a tekintetben az ilyen táplálkozás jobban hasonlít a kutya természetes étrendjéhez.

 

1 2 3 4 5 6 7 8
1 2 3 4 5 6 7 8