40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Alsónadrágok kutyáknak

A kutyabugyik rendkívül hasznosak mindenféle problémára. Segítenek megoldani olyan problémákat, mint a szukák tüzelése a tüzelés alatt, az idősebb kutyák inkontinenciája vagy az állat higiéniája és biztonsága a műtét után.

A kutyaharisnyák széles választékát elnézve az a benyomásunk támadhat, hogy a gondozók esztétikai igényeit kielégítő találmányról van szó. Végül is a vadkutyák nem járkálnak alsóneműben. A négylábú háziállatok azonban nem a vadonban élnek, hanem gazdáik otthonában. A nőstény vagy hím kutya alsóneműje lehetővé teszi olyan problémák megoldását, amelyekkel az állatok a vadonban nem találkoznak. A kutya alsónemű lehetővé teszi a tisztaság és a higiénia fenntartását az ember és a négylábú közös környezetében.

 

 

Bugyi szuka kutyáknak

A szukák termékenységi időszaka körülbelül három hétig tart. Egyik tünete a nemi szervekből származó véres váladék. A lakásban élő háziállatok számára a hőség foltos bútorokat és szőnyegeket jelent. Ez a probléma természetesen megoldható a kutya sterilizálásával. Hacsak nem tervezi a kölyökkutya tenyésztését, egy ilyen eljárás általában tanácsos. Ha azonban valamilyen oknál fogva ez nem kivitelezhető, érdemes beszerezni egy szuka kutyabugyit, és azt használni a tüzes időszakokban.A kutyabugyik széles választéka kapható az állatkereskedésekben. Kiválasztásuk során esztétikai tulajdonságaik alapján dönthet (szem előtt tartva azonban, hogy a felesleges díszítések irritálhatják háziállatát). A bugyinak azonban mindenekelőtt két feltételnek kell megfelelnie: kényelmesnek kell lennie a kutya számára, és hatékonyan meg kell védenie a környezetének bepiszkításától. Ezért fontos, hogy megfelelő méretű, légáteresztő anyagból készült és az állat anatómiájához igazodó - a farok és a mancsok számára kialakított nyílásokkal ellátott - cikket válasszon.Az alsónadrágok speciális higiéniai betéttel rendelkeznek, amelyet rendszeresen cserélni kell. A nőstény kutyának azonban nem szabad egész nap alsóneműt viselnie. Ez megakadályozná, hogy saját maga gondoskodjon a nemi szerve higiéniájáról. Az alsóneműt séta közben is le kell venni, hogy az állat szabadon rendezhesse fiziológiai szükségleteit. A kutya alsónemű nem véd a fogamzás ellen. Ha ez nem kívánatos, akkor a nőstényt el kell választani a hímektől.

 

Bugyik egészségügyi problémákkal küzdő kutyáknak

Egy másik ok, amiért fel kell tölteni a kutya alsónadrágokat, a különböző típusú egészségügyi problémák miatt van. Az alsónemű jól jön a műtét (pl. ivartalanítás) után - megvédi a sebet a szennyeződéstől, és megakadályozza, hogy lenyalják, ami komplikációkhoz vezethet.A bugyik vagy pelenkák megoldhatják az inkontinencia problémáját is, amellyel különösen a kutyás idősek küzdenek. Természetesen egy ilyen tünetnek elsősorban az állatorvos felkeresését kell jeleznie. A vizeletszabályozás hiánya a cukorbetegség, a nefritisz vagy más súlyos, kezelést igénylő betegségek tünete lehet.Az alsónadrág használatára vonatkozó fenti jelzések természetesen a férfiakra is vonatkozhatnak. Az anatómiai különbségek miatt teljesen más típusú alsóneműt biztosítanak számukra, mint a nők számára. A kan kutyák alsónadrágjai úgynevezett pampák - egyfajta haspánt, amelynek zsebében kivehető egészségügyi betétek találhatók.

 

Hogyan szoktathatod hozzá a kutyádat az alsónadrág viseléséhez?

A kutya alsónadrágok a gondozó szempontjából nagyon praktikus találmányok, de nem feltétlenül találnak jó fogadtatásra a háziállatnál. Ahhoz, hogy az állat elfogadja az alsóneműt, és ne érezzen stresszt minden alkalommal, amikor felöltöztetik, fokozatosan hozzá kell szoktatni. Kezdetben az alsónadrágot rövid időre kell felvenni, és minden alkalommal jutalmazni kell a kutyát egy jutalomfalattal a nyugodt viselkedésért. Idővel a két tevékenység közötti kapcsolat elég erős lesz ahhoz, hogy az állat tiltakozás nélkül hagyja magát felöltöztetni. Az alsónadrágban töltött időt fokozatosan kell növelni, amíg a kutya már nem veszi észre, hogy alsónadrágot visel.