40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Alagutak

A macskák számára az alagutak egyfajta búvóhelyet biztosíthatnak, de mindenekelőtt nagyszerű játékelemet jelentenek - akár egyedül, akár a gondozóval együtt. A gyártók az alagutak teljes spektrumát kínálják, hosszuktól, építőanyaguktól, mintáiktól vagy színeiktől függően. Melyik alagutat válasszuk? És hogyan lehet macskajátékként használni?

A játékidő a macskák számára nagyon fontos része az életnek, amelyet gyakran fél napot várnak. A lehető legrendszeresebb időpontokban kell megtörténnie. A játékstílus és maguk a macskajátékok egy idő után unalmassá válhatnak, és ennek megakadályozására használhat különböző eszközöket, például macskaalagutat. Ez fenntartja a macska érdeklődését, és felfrissíti a macskával való játék egész folyamatát.

 

 

Macska alagút

A macskaalagutak a macskák kedvelt kütyüi. Lehetővé teszik a macskák számára, hogy a természetes vadászatot helyettesítsék - lopakodással és meglepetéssel. Lágy szövetből vagy mesterséges anyagokból készült alagutak állnak rendelkezésre. Anyagtól függetlenül választhat nagyon hosszú alagutat, vagy választhatja a kisebb és rövidebb alagutakat, amelyek elsősorban a cicák vagy kis fajtájú macskák számára készültek. A macskaalagutak lehetnek egyszerű cső formájúak vagy elágazásokkal rendelkeznek, ami egyszerűen több bejáratot és több látnivalót jelent a macskák számára.

Macska alagutak szintetikus anyagból

A rozsdás anyagból készült macskaalagutakat könnyebb tisztítani, csak törölje át őket időnként egy nedves ruhával, és ez segít ledörzsölni a port és a szőröket. Az ilyen alagutak könnyebbek, ami egyszerre lehet hátrány és előny. Egyértelműen könnyebb szállítani és mozgatni őket, ugyanakkor könnyebb felborítani őket.

Szövetalagutak

A szövetalagutak masszívabbak, drágábbak és általában nehezebbek. Gyakran két textúrával rendelkeznek, a plüss mellett a szizál hozzáadásával, amely további kaparófelületként szolgálhat a macska számára. Az ilyen alagutakat nehezebb tisztán tartani, néhányat lehet mosni, de a szizál elemekkel vagy kartonnal ellátott alagutak belsejében ez a lehetőség nem áll rendelkezésre.A macskaalagutak fémelemekkel rendelkeznek, spirálok vagy keretek formájában. Az alagút állapotát ezért gondosan ellenőrizni kell, és ha kiálló drótot észlel, a lyukat azonnal be kell varrni, vagy az alagutat újjal kell helyettesíteni. A fém, a drót veszélyes lehet egy játszó macskára.

 

A legjobb játékok macskád számára

Mindkét alagúttípusnak gyakran vannak további függők - az alagutak bejáratához rögzített játékok. Ez növeli a kütyü vonzerejét és a macskával való játék lehetőségeit. Az ilyen macskagolyók vagy az alagútba felfüggesztett egerek lehetővé teszik az önálló játékot és a felesleges energia levezetését is, különösen a cicák számára.

Egyes macskaalagutak egyik oldalára takarót varrnak. Ez a leggyakrabban a szövetalagutak esetében fordul elő. Egy ilyen takaró kiegészítő elemként használható a macskával való játékhoz, pl. játékokat rejtve alá, és a fialás után pihenőhelyként is.

Ha több macska van a házban, jobb, ha olyan alagutat választunk, amelynek több bejárata és lába van a macskák számára.

 

Hogyan játsszon a macskájával?

Egy macskaalagút nagyszerű változatosságot biztosíthat a mindennapokban, és játékra ösztönözheti macskáját. Különösen jól működhet lustább és idősebb macskáknál, valamint kiegészítő játékként kismacskáknál.

A macskák ragadozóként meglepetésszerűen vadásznak, és ha alagutat állítunk az útjukba, akkor a macskája igazi vadásznak érezheti magát. Amikor a macska horgászbotjával játszik, annak felfüggesztését az alagút alá irányíthatja, vagy közvetlenül az alagút bejárata alá húzhatja. A macskaegérrel való játék során a bejárat felé vagy akár az alagút belsejébe is dobható. Az egér vagy más macska plüss, pl. valeriánával is használható, amíg távol vagyunk - kissé takarva hagyva a macska alagutat. Így a macska akkor is el lesz foglalva, amikor nem vagyunk otthon vele.