40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Keresés szűkítése

Rágókák kutyáknak

A rágás természetes viselkedés a kutyák számára, különösen fiatal korban. Ez a látszólagos szórakozás a négylábúak egészségére is kihat. Ha a gazdi nem biztosít a háziállatnak megfelelő játékot, a háziállat talál egy tárgyat, amit megrághat, sajnos ez gyakran bútor vagy cipő....

A piacon kapható kutyarágók egész sora közül választhat. Érdemes biztonságos, káros anyagokat nem tartalmazó termékek mellett dönteni. Ezek egyszerű játékok, amelyek mechanikusan eltávolítják a lepedéket és a fogkövet, miközben az állat idejét is lekötik, különösen akkor, amikor a tulajdonosok távol vannak.

 

 

Kutyarágók - előnyök

A kutyatulajdonosoknak mindig ügyelniük kell kedvenceik egészségére, beleértve a szájhigiéniát is, mivel a háziállatok hajlamosak többek között a fogkő felhalmozódására, amely gyulladáshoz vezet. Ennek a folyamatnak a megelőzésére a legjobb megoldás a rágókák, amelyek fogkefeként működnek, és nagyszerűen megtisztítják a fogakat a nem kívánt lerakódásoktól, miközben rengeteg szórakozást is nyújtanak.

A jó rágónak olyan anyagokból kell készülnie, amelyek biztonságosak a háziállat számára és ellenállnak a sérüléseknek. A boltokban kaphatók úgynevezett fogászati rágókák, amelyek elég kemények, mechanikusan eltávolítják a lerakódásokat és megtisztítják a foglepedéket. Javasoljuk, hogy kutyája naponta legfeljebb 60 percet "játsszon" velük - ehhez az egyszerűen hosszabb ideig tartó termékek az ideálisak. Tanácsos a vásárlás előtt tanácsot kérni a kiskereskedőtől, vagy kikérni más kutyatulajdonosok véleményét.

 

A kutyák rágógumijának típusai

A piacon kutyarágók egész sora kapható, különböző méretben, színben és keménységben. Mindig fontos, hogy olyan játékot válasszon, amely megfelel kedvence igényeinek. A kisebb kutyák nem feltétlenül mutatnak érdeklődést a nagyméretű rágnivalók iránt, amelyeket egyszerűen nem tudnak a szájukba venni. Számukra a kisméretű és könnyű rágókákat szánják, amelyeket a gyártók gyakran "mini" változatnak neveznek. Kicsi a mérete, a kutya képes az állkapcsát rájuk szorítani, játszani velük vagy elhozni őket. Ezeket a termékcsaládokat viszont nem szabad a nagytestű fajták tulajdonosainak választaniuk. Egy kis játék megakadhat a kutya szájában, és a puha anyagot, amelyből készült, az állat könnyen megrághatja, a darabokat pedig lenyelheti. A megbízható üzletekben minden gazdi megtalálhatja a tökéletes rágóeszközt kedvence számára. Kétség esetén mindig tanácsos tanácsot kérni.

Fontos megjegyezni, hogy a rágó nem csak háztartási játék, hanem remekül használható sétákhoz is. Ha az állat tudja, hogy ez az ő játéka, sokkal nagyobb valószínűséggel hozza el. Azoknak a háziállatoknak, amelyek nem riadnak vissza a víztől, érdemes olyan rágóanyagot választani, amely úszó anyagból készült. Az úszás kiváló tornaforma a háziállatok számára, ráadásul gondoskodik arról, hogy kedvence élvezze a közös játékot gondozójával.

 

Melyik rágófalatot válasszuk kiskutyánknak? Hogyan győzd meg a kutyádat egy új játékról?

Minden fiatal kutya új gazdája megtapasztalta már, hogy milyen erős a kisállat rágási igénye, különösen a fogak növekedésének időszakában. Gyakran ez a "játék" sérült hétköznapi tárgyakkal végződik. Éppen ezért érdemes már az első hónapoktól kezdve hozzászoktatni a kutyát ahhoz, hogy saját játékai legyenek, hogy kielégítse ezt a természetes reflexet. A rágókának köszönhetően a kiskutya nem fogja tönkretenni a bútorokat, nem harapdálja a cipőjét, és nem lopja el a gazdája zokniját.

Mi van azonban, ha a fiatal kutya mégis a cipőt választja a rágó helyett? Ilyen helyzetben érdemes olyan játékot vásárolni, amelynek alakja hasonlít a cipőre. Számos ilyen termék van a piacon. Ha a kölyökkutya erőlködve visszatér a cipő helyére, tegyen oda egy ilyen rágóeszközt, és várja meg, amíg a kutya érdeklődik iránta.

A vadászkutyák tulajdonosai hasonló módon használják az apportírozáshoz a rágóanyagokat, madár vagy más állat formájú termékeket használva.

 

Lehet rávenni a kutyát a rágásra?

A kutyáknak maguk is készíthetnek mesterséges és természetes rágcsálnivalókat. Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy a mesterséges anyagokból készült játékok esetében fontos, hogy olyanokat válasszunk, amelyek semmilyen módon nem károsítják az állatot, és nem minden tulajdonos rendelkezik ezzel a tudással. Ugyanez igaz a természetes termékekre is, például a hentesüzletben vásárolt termékekre - nem mindenki rendelkezik azzal a tudással, hogy egy adott termék nem árt az állatnak, és hogy az állat biztonságosan fogyaszthat-e egy adott húsfajtát. Ezért, különösen, ha Ön kezdő állattartó, válasszon kész és kipróbált termékeket, amelyeket könnyen beszerezhet a jó kisállatboltokban.