40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Macskatál alátétek

A macskája szétszórja az ételt evés közben, és tiszta helyről álmodik, ahol a tálkákat felállította? A különféle macskaeledel-kiegészítők, például a tálbetétek segítenek a higiéniában. Különböző színekben, formákban, mintákban és méretekben kaphatók. A macskakosárbetétek megakadályozzák, hogy a padló koszossá váljon, a folyadékok kifolyjanak, és a tálak elmozduljanak. Javasoljuk továbbá egy jól illeszkedő macskatál, ételtároló edények és ételkiszolgáló gépek beszerzését. Tekintse meg macskatál alátétek széles választékát, és nézze meg, hogyan válassza ki az Ön és kedvence számára legmegfelelőbbet.

 

 

Hogyan válasszunk jó macskatál alátétet?

A tálpárnák választéka nagyon széles. Különböző anyagokból készült párnák közül választhat, különbséget tesznek a következők között:

- műanyag párnák

- szilikon tálalószőnyegek

- speciális réteggel bevont textúrából készült párnák

A műanyag macskatál betétek a strapabíróbbak közé tartoznak. A műanyag könnyen tisztítható, az ételmaradékok könnyen eltávolíthatók, és a higiénia is megmarad. Vigyázni kell azonban, hogy ne karcolja vagy kaparja meg a párnát, mert ez gyors baktériumszaporodáshoz vezet. A műanyag tálalóbetétek is könnyen megcsúszhatnak a padlón, különösen a csempéken. Előnyük minden bizonnyal az alacsony ár és a könnyű elérhetőség.

A szilikon tálalóbetétek nagyon jól tapadnak a padlón, és megakadályozzák a tálak csúszását, és maguk is jól tapadnak és nem csúsznak. A kínált szilikonbetétek némelyike megemelt peremmel rendelkezik, ami megakadályozza a víz átfolyását és további behatolását. Még ha sikerül is elmozdítani a tálakat, a víz nem jut át a szőnyegen. A szárított ételdarabok könnyen megtapadnak a szilikonon, és csak áztatás után válnak le. Kisebb szilikonpárnák is kaphatók, amelyek alkalmasak arra, hogy víztartó tálakat tartsanak rajtuk.

A texturált bevonatú párnák felül csúszósak, míg a texturált alul jobban tapadnak. A párna ilyen felépítése miatt könnyen tisztítható, ráadásul nem is csúszik olyan könnyen. A kartonpárnák nem lehetnek túl nedvesek, és nem moshatók folyóvíz alatt - ez átázáshoz és romláshoz vezet.

Minden macskatál alátét engedélyezett az élelmiszerrel való érintkezéshez. Egyesek antibakteriális bevonattal rendelkeznek, ami jelentősen növeli a higiéniát. A párna csúszásmentes alsó oldala különösen ajánlott olyan lakásokba, ahol a macskatálak a macskák játék- és költözködési helyének közelében vannak elhelyezve.

 

 

Érdemes macskatál alátétet választani?

A macskák gyakrabban szórják szét az ételt a tál körül, mint a kutyák. Ez ösztönös és a macskák számára meglehetősen természetes. Gondozóként csak annyit tehetünk, hogy minimalizáljuk ennek mértékét, és megkönnyítjük a munkát és a takarítást. A száraz eledel túlzott szétszóródásának vagy a nedves eledel falatjainak kihúzásának leggyakoribb oka a rosszul illeszkedő macskatál. Ezenkívül a macska neveltetése és háttere is befolyásolja a táplálkozását. A szétszórt étel gyorsabban kiszárad és a padlóhoz tapad. Néhány óra elteltével már súrolást igényel az eltávolításához. Az ételt könnyebb megtisztítani a szőnyegekről és a tálbetétekről, még hosszú idő után is. Elég nagy felülettel rendelkeznek ahhoz, hogy gyakorlatilag bármilyen macskával működjenek. A nagytestű macskáknak a legnagyobb méretű párnákat kell használniuk.

Jelenleg a tálpárnák nagyon esztétikusan készültek és díszítettek. Gyakorlatilag bármilyen belső térben designelemként szolgálhatnak, attól függően, hogy milyen betétet választunk. Az, hogy milyen anyagból készülnek, természetesen a tulajdonoson múlik, de a legjobb, ha a praktikum és a magas minőség mellett dönt. Ezek a macskaeledel-kiegészítők megkönnyítik a ház tisztán tartását, és felgyorsítják a takarítási folyamatot. A párnákat a macskáknak is el kell fogadniuk - elvégre ezeken fogják megenni az ételt.