40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Keresés szűkítése

Pórázok kutyáknak

A pórázok nélkülözhetetlen felszerelési tárgyak a kutyák otthonában. Minden gondozó, akinek négylábú kutyája van, tudja, hogy mennyire fontos és mindenekelőtt kényelmes, hogy a kutyát könnyedén vezetni lehessen a séták során. A megfelelő modell kiválasztása érdekében a gondozó választhat: nejlon, bőr vagy lánc pórázok közül. Fontos az is, hogy a póráz hosszát és a póráz kibontásának módját a séták típusához igazítsuk, így attól függően, hogy hová megy ki leggyakrabban a kutyájával, választhat hosszú vagy rövid automata pórázt, vagy klasszikus pórázt, amelynél nincs lehetőség a kibontásra.

 

 

Milyen pórázt válasszon a kutyájához?

A megfelelő póráz megvásárlása előtt célszerű egy kicsit megismerkedni a témával és a gyártók által jelenleg kínált lehetőségekkel, hogy jó pórázt választhasson kutyája számára.

A nejlon vezetékek nagyon tartósak. Az utóbbi időben a kutyatartók leggyakoribb választása. Praktikusak és esztétikusak, ráadásul nem dörzsölik a kezét, amikor a kutyát vezeti. Ezek többnyire olcsóak. Gyakran találhat exkluzív termékeket - kézzel hímzett és készített.

A láncos vagy acélos pórázok a legerősebb kötéltípusok. Nagyon nehéz elszakadni vagy megsérülni. Klasszikus és nem tolakodó megjelenésű, azonban kopásokat okozhatnak, és nem túl rugalmasak - nehezebben kezelhetők.

Bőr kutyavezeték - attól függően, hogy természetes vagy mesterséges, többé-kevésbé érzékenyek lesznek. Kellemes tapintású és szépen bemutatott pórázok. Nagyobb nyomás és gyakoribb használat esetén repedések alakulhatnak ki, amelyek végül szakadáshoz vezetnek.

Anyag: pamut vagy durva szövésű zsinórpóráz a legritkábban látható. Kétségtelen előnyük a természetességük. Ezek a környezetbarát pórázok nagyon könnyen kezelhetők, mozgékonyak és erősek, ugyanakkor túlméretezett módon kíméletesek a kezében tartó személy kezéhez.

 

 

A póráz formája - azaz zsinórpóráz vagy szalagos póráz?

A kutyapórázok kínálatában a hevederes és zsinóros pórázok között is különbséget kell tenni. A szalagos pórázok szélesebbek, de keskenyebbek, mint a zsinórosak. A zsinórok keresztmetszete kör alakú.

 

 

Funkcionális pórázok kutyáknak - futópórázok és tréningpórázok

Ezenkívül a kutyapórázok használhatósága tekintetében különbséget teszünk:

Futópórázok, amelyeket úgy terveztek, hogy a kutya a kutyavezetővel együtt, maximális biztonsággal, következetesen és kényelmesen fusson. Az ilyen pórázok speciális klipszekkel és biztonsági elemekkel rendelkeznek. Ezek általában rövidek, de vastagok és erős anyagból készülnek. A legtöbb futópóráz hossza állítható a lehető legjobb illeszkedés érdekében. Egyes modellek közös kerékpározásra is alkalmasak.

A tréningpórázok nagyszerű segítséget nyújthatnak minden korú, akár kölyökkutyák kiképzéséhez. Különösen alkalmasak a visszahívás vagy az engedelmes járás gyakorlására. Az edzőzsinórok általában nagyon hosszúak és meglehetősen vékonyak.

Ring pórázok - kifejezetten kutyakiállításokon részt vevő kutyák számára készült vékony pórázok. A kicsi, de erős pórázok könnyűek és finomak, mivel nem árnyékolhatják be és nem zavarhatják a kutya sziluettjét.

Az egyik legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell vennie, amikor új kutyapóráz vásárlásáról dönt, a hossza. A klasszikus modellek nem rendelkeznek kitekerési funkcióval, a hosszuk csak bekötéssel változtatható. Az automatikus vezetékek visszahúzhatóak és általában nagyon hosszúak. Lehetőségük van arra, hogy az Ön által kiválasztott hosszúságnál megállítsák a póráz letekerését, majd tovább tekerjék vagy visszahúzzák a pórázt. A Flexi márkájú kutyavezetékek jelenleg a legnagyobb erőművek, még inkább, ha a nagytestű kutyák automatikus vezetéséről van szó. Kistestű kutyáknak szánt pórázok széles választékával is rendelkeznek.

 

 

Fényvisszaverő kutyapórázok is kaphatók, amelyek ősszel és télen nagyon keresettek. Javítják a háziállatok láthatóságát és növelik biztonságukat.

A kutyavezetékek nagyon gyakori használata miatt célszerű néhány modellt választani. Még a legjobb és legerősebb póráz is, az idő és a nagy rántási erő hatására, egy bizonyos ponton megromlik. Ha több készleten van, minimálisra csökkentheti annak kockázatát, hogy a gondozó egy nap nem tudja megsétáltatni a háziállatot. Ezenkívül a kutya ízlésétől és sétáltatási szokásaitól függően érdemes olyan pórázokat is beszerezni, amelyek megfelelnek a szabadban együtt töltött idő módjának.

1 2 3 4
1 2 3 4