40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Macska eledel tárolása

Minden macskagondozó szembesül a macskaeledel vásárlásával kapcsolatos választási lehetőséggel. Legyen szó száraz eledelről vagy nedves macskaeledelről, az eledel későbbi tárolása nagyon fontos. Még a legjobb minőségű élelmiszer is veszít az értékéből, ha rosszul tárolják. Mutatjuk a nálunk kapható szárazeledel-tartályokat, a macskák nedveseledel-tartályainak fedeleit és a csemegecsövek fedeleit.

 

 

Miért olyan fontos a macskaeledel megfelelő tárolása?

Mind a száraz, mind a nedves macskaeledelnek nem szabad hosszú ideig nyitva állnia, és nem szabad levegőhöz jutnia. Nedves ételek esetében ez különösen fontos, és a szobahőmérsékleten védtelenül hagyott idő lényegesen rövidebb. Az élelmiszerek megfelelő tárolása csökkenti a romlás kockázatát, késlelteti a mikroorganizmusok és a penészgombák szaporodását, és megakadályozza, hogy a por vagy a pollenek beszennyezzék az élelmiszert. Megfelelő védelem nélkül az élelmiszerek gyorsan megrohadhatnak, elveszíthetik ízletességüket és mindenekelőtt minőségüket. A macskák különösen kényesek a táplálkozásra, és nem eszik meg a régi vagy a szekrényből vagy a hűtőszekrényből származó szagú ételeket.

  

Hogyan kell tárolni a száraz macskaeledelt?

A száraz macskaeledelt a csomagolásból egy légmentesen záródó ételhordó edénybe kell tölteni.

A legjobb szárazeledel-tartály macskája számára az, amely:

- légmentesen zár - az élelmiszer-tároló edény alapvető és kötelező tulajdonsága a légmentesség. Megakadályozza a macskaeledel romlását, és minimálisra csökkenti a baktériumok és kórokozó csírák kialakulásának kockázatát. A légzárás emellett a szagokra érzékeny gondozók számára kiküszöböli az ételszagok kiszivárgását - megakadályozza, hogy a száraz ételek jellegzetes szaga szétterjedjen a helyiségben.

- egyszerű formájú - az ételtartály legyen könnyen tisztítható, mosható, szárítható és általában tisztán tartható. Praktikus, hogy mosogatógépben is elmosható, de itt érdemes még egyszer átöblíteni, hogy teljesen megszabaduljon a mosogatógépben mosható kocka szagától. Az élelmiszertartályt rendszeresen mosni kell, egyszerű formája és kialakítása jelentősen megkönnyíti ezt a feladatot, és felgyorsítja a száradást. A kosz és a morzsák összegyűlnek az összes zugban és résekben. A víz a mosás után tovább maradhat ott, és minden nedvesség felgyorsítja az élelmiszer romlását.

- kis nyílással rendelkezik az étel kiöntésére - ez megkönnyíti a száraz eledel pontos etetését macskájának, miközben csökkenti a levegő, a por és a szennyeződés bejutását az ételbe.

- a megfelelő méret - az élelmiszer-tartály méretét az általunk általában vásárolt élelmiszer-zacskó méretéhez kell igazítanunk. A tárolóedényt inkább teljesen meg kell tölteni élelmiszerrel.Az élelmiszer-tartály különböző anyagokból készülhet. Kaphatóak műanyag, fém vagy akár szövet élelmiszer-tartályok is.

A műanyag ételtartályokat a legkönnyebb tisztítani és fertőtleníteni, de ügyelni kell arra, hogy ne karcoljuk meg őket, mivel a baktériumok és gombák a karcolásokban szaporodnak el a legkönnyebben.

A fém ételtartályok esetében különös figyelmet kell fordítani a szárításra, hogy ne kezdjenek el rozsdásodni. Első használatukkor érdemes ellenőrizni, hogy nem adnak-e fémes ízt és szagot az ételnek. A macskák nem fogják megenni az ételt, ha ilyen ízt éreznek. Fontos azonban megjegyezni, hogy a fémes ízeket és szagokat csak az érzékeny macskák érzékelik.

Az anyagi élelmiszer-tartályok nem teljesen légmentesek. Mosásuk és szárításuk hosszabb időt vesz igénybe, mint a hagyományos műanyag vagy fém edényeké.

 

 

Hogyan tároljam a macskám nedves eledelét?

Macskája nedves eledelét, függetlenül attól, hogy konzervdobozban vagy zacskóban van-e, hűtőszekrényben kell tárolni.

A tasakos élelmiszereket speciális kapcsokkal lehet rögzíteni vagy dobozba tenni.

A nedves eledel konzervdobozok tárolhatók konténerekben vagy speciális konzervdobozfedéllel lezárva.

Mindezek a módszerek segítenek meghosszabbítani az étel frissességét, megakadályozzák a szagok bejutását, és nedvesen tartják az ételt.

A nedves macskaeledel tárolására szolgáló tartályoknak légmentesen záródónak kell lenniük, mint a száraz eledel tárolása esetén, ez csökkenti a kórokozó mikroorganizmusok szaporodását és megőrzi az ízletességet. Jó, hogy az ilyen edények mosogatógépben moshatók és lefagyaszthatók. Ez egyre népszerűbb módszer a kényes macskák számára - az egy ízű konzervdobozból származó eledel egy részét le lehet fagyasztani, így a macska gyakrabban és mindig frissen kap változatos eledelt. Az ételt tálalás előtt ki kell olvasztani.

Macskák nedves eledelének dobozfedele - ez a legújabb megoldás a nedves eledel tárolására. A fedelek többféle méretben és méretben kaphatók (400 g-os konzervdobozokhoz, 200 g-os konzervdobozokhoz és a legkisebb és legszélesebb - kiegészítő élelmiszerekhez), így a konzervdoboz méreteinkhez tökéletesen illeszkedő fedelet választhat. A konzervdobozok fedele általában már mosogatógépben mosható.

Műanyagból készült csőfedelek. Teljesen biztonságos és élelmiszerrel való érintkezésre engedélyezett. Paszták, tubusos kiegészítő élelmiszerek és gyógyszerek védelmére alkalmas. A fedelek megakadályozzák a kiszáradást, megkönnyítik az adagolást és a beadást.

 

 

Hogyan tárolja a macskaeledeleket?

A macskaeledeleknek is különleges tárolásra van szükségük, ha meg akarja hosszabbítani frissességüket és ízletességüket.

A nedves finomságokat a legjobb a hűtőben, légmentesen záródó edényben tárolni.

A száraz macskaeledeleket bele lehet önteni egy tartályba, és úgy tárolni, vagy egyszerűen csak az eredeti csomagolásban lehet a tartályba helyezni. Ez megőrzi a finomságok ropogását. Egyes csemegecsomagok speciális cipzárral vannak ellátva a légmentesség növelése érdekében, és néha már nincs szükség további biztonságra a tárolás során.