40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Szájkosár

A szájkosár egy kötelező kutyafelszerelés, amelyet minden gazdinak szem előtt kell tartania.

Szükség van rá, ha nyilvános helyen sétál, és ha kutyáját tömegközlekedési eszközön szállítja. A legfunkcionálisabb és legbiztonságosabb modell megfelelő kiválasztásával biztosíthatja, hogy kutyája szabadon lélegezzen és mozogjon.

A szájkosarat a veszélyesnek tartott fajtákhoz társítják, de ez nem igaz. Függetlenül kutyánk fajtájától vagy hajlamától, érdemes megvédeni magunkat.

 

 

Milyen típusú szájkosarak vannak?

Megkülönböztetünk szájkosarat:

  • fém - mivel a fém nyakörvek a legkönnyebben tisztíthatók és a legtartósabbak. Ha attól tartunk, hogy túlságosan akadályozza a kutya mozgását, nyugodtan választhatunk olyat, amelyben bőven van hely a szájkosárnak, és a kutya szabadon kinyithatja a száját. A fém szájkosarak nagyon népszerűek, és például a rendőrség is használja őket. Hátrányuk a súlyuk lehet.
  • bőrből készültek - a fémből készültekkel ellentétben ezeket nehezebb tisztán tartani, különösen, ha esik az eső, vagy a kutyánk imád a sárban hemperegni. Hatalmas előnye, hogy könnyű és kényelmes viselet.
  • műanyagból készült - pl. műanyagból készült. Egyesítik a bőr és a fém szájkosár két hatalmas előnyét: könnyűek és könnyen tisztán tarthatók. Hátrányuk azonban a tartósságuk.
  • anyag szájkosarak - ezeket csak állatorvosi látogatások alkalmával szabad használni. A szövetből készült szájkosarak megnehezítik a kutya légzését, észrevehetjük, hogy a kutya liheg. Ez meleg időben válik igazán veszélyessé - hipoxiával és ájulással végződhet.
  • fiziológiai szájkosár - tökéletesen alkalmazkodik kedvencünk szájkosarának formájához. Használata is a legkényelmesebb. Fémből vagy nagyon jó minőségű műanyagból készül. Nagyszerű edzéshez, mivel nyugodtan etetheti benne a kutyáját. Vizet is tud inni és szabadon lélegezni. Nem áll fenn az érzékeny felületek megkarcolódásának veszélye sem, ami gyakran előfordul a tipikus fém szájkosarakkal.

 

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szájkosárméretet?

A jól illeszkedő szájkosárnak helyet kell hagynia az orrnak, és nem szabad, hogy a szemek átfedjék. Ha olyan kutyára szerel szájkosarat, amelyik még növekszik, ne feledje, hogy szinte biztos, hogy új méretet kell majd vásárolnia.Hogyan szoktathatod hozzá a kutyádat a szájkosár viseléséhez?

A legjobb, ha már kölyökkorban elkezdjük, hogy később ne jelentsen nagy stresszt kutyánknak. A szájkosárral és a jutalomfalat adásával kombinálhatja a szájkosarat, így a kutya jól kötődik a szájkosárhoz.