40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Játék kutyáknak

A legjobb kutyajátékok azok, amelyek amellett, hogy szórakoztatóak, pozitív hatással vannak az állat fejlődésére. Az oktató kutyajátékok elsősorban az intelligenciára és a szaglásra hatnak. A legismertebb típus a golyók, amelyekbe finomságokat rejtenek.

A kutyajátékok választéka óriási. Az oktató és interaktív kutyajátékok az utóbbi időben egyre népszerűbbek. Az előbbi előnye a négylábú kutya pszichés állapotára gyakorolt hatás, míg az utóbbi az önálló játék lehetősége. A játékok egyre inkább ötvözik e két tulajdonságot.

 

 

Interaktív kutyajáték - automata labda

Interaktív kutyajáték például az automata labda, amely magától rezeg és pattog. Ezt a műveletet egy belsőleg beépített, elemmel működő mechanizmus biztosítja. A játék dinamikusan, véletlenszerűen mozog. Sok modell ráadásul vidám dallamot játszik, és a LED-diódáknak köszönhetően világít. Egy ilyen labda nagyobb fizikai aktivitásra serkenti a négylábú kutyát, ösztönzi a kergetőzést - felébreszti a vadászösztönt. A játék átlagos ára 50 PLN.


Oktató kutyajátékok - jutalomlabda

Az állatkereskedésekben számos oktató kutyajáték kapható, de az egyik legnépszerűbb a jutalomfalatokat rejtő labda. Ez a játék ötvözi a háziállatok által kedvelt két tényezőt - egy rejtélyt, amelyet ki kell szimatolni, és egy rágcsálnivalót, amely tökéletes jutalom a rejtvény megoldása után. A nehézségi szinttől függően különböző típusú kezelőgolyók léteznek - áttörtek, nagy lyukakkal, valamint kis lyukakkal ellátott modellek.A finomságlabda fejleszti az ok-okozati gondolkodást, intellektuálisan leköt, és megtanítja, hogy egy problémára többféle megoldás is létezik (nem csak erőszakos). Ráadásul egy ilyen labdával egyedül hagyott kutya nem fog unatkozni a házban. A tulajdonos visszatérésére való várakozással töltött idő gyorsabban és kellemesebben telik.

 

 

Intelligens játékok kutyájának - más példák

A kutya számára készült okos játékok olyan formájúak lehetnek, mint egy üregekkel ellátott alap, amelyen nyereményt elrejtő csészék vannak. A játék lényege, hogy megtaláljuk az elrejtett finomságot. Tökéletessé teszi a parancsokat: keresés, távozás, adás, vétel, valamint szaglás és értelmi képzést is kínál. Egy ilyen játékért átlagosan 75 fontot kell fizetni.Egy másik oktató játék a piramis/torony puzzle a finomságokért. Több szintből áll, amelyeken keresztül a tetejéről a hintázás miatt lefelé haladnak a kezelések. Amikor elérik az utolsót, a padlóra borulnak. Van egy olyan változat is, amelyben a finomságok alacsonyabb szintre való leereszkedéséhez meg kell húzni a megfelelő zsinórt, hogy kinyíljon a csapóajtó. A játék átlátszó és különböző színű kivitelben is kapható. Sok modell nehézsége és a lyukak mérete a szintek között állítható. A csemegepiramis egy lebilincselő tevékenység és egy izgalmas rejtvény. A játék mosáshoz szétszedhető. Az ára körülbelül 80 font.Érdekes javaslat a kutyák intelligens játékára a több egymásra varrt anyagrétegből készült szaglószőnyeg is, amelybe jutalomfalatokat rejtenek. A kutya feladata, hogy kiszagolja a jutalomfalatot és eljusson hozzá - a szájával dolgozva az állat felemeli a szőnyeg egyes részeit. A szaglószőnyeg viselkedési problémák esetén ajánlott. A játék koncentrációra és összpontosításra tanít, nyugtat és fáraszt. A szaglószőnyegek ára 140 fontig terjed.

 

Milyen tényezőket kell figyelembe venni egy oktató kutyajáték vásárlásakor?

A kutya számára készült oktató játék kiválasztásakor számos kulcsfontosságú tényezőt kell figyelembe venni, többek között, de nem kizárólagosan a következőket:

  • a komplexitás mértéke - egy türelmetlen, élénk természetű kutya nem mutat nagy érdeklődést a bonyolult játékok iránt, amelyek különböző nehéz műveleteket követelnek meg tőle. Ezért a játékot a kutya okosságához, temperamentumához, személyiségéhez, intelligenciájához kell igazítani;
  • az állat méretétől függően;
  • tartósság - az anyag minősége, amelyből készült, és a használat biztonsága;
  • népszerűség - érdemes ellenőrizni a játék más kutyatulajdonosok által adott értékeléseit.