40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Biléták kutyáknak

A kutya címek a háziállat azonosításának egyik formája. Gyors reagálást biztosítanak, ha egy kutya elveszik vagy megszökik. A címtáblára ráírhatja vagy bevésheti a legfontosabb információkat, amelyek segítségével a megtaláló felveheti a kapcsolatot a tulajdonossal. A címek széles választékát kínáljuk anyag, szín, forma vagy méret tekintetében. A címke a kutya nyakörvére vagy hámjára rögzíthető.

 

 

Melyek a különböző típusú címjegyzékek:

- műanyag dögcédulák - ezek a legkönnyebbek, egy papírdarabot helyezel el rajta az adataiddal, ügyelj arra, hogy a víz ne kerüljön a papírba.

- csavaros csövek - a legkisebb típus, amikor kinyitják, egy darab papírt tesznek bele az adataiddal, amely szorosan fel van tekerve; ezeknél a címkéknél különösen figyelni kell arra, hogy ne nyíljanak ki túl könnyen, és hogy a retesz ne lazuljon ki.

- fém dögcédulák - gravírozható, lyukasztható vagy behelyezhető; a fém dögcédulák robusztusak és tartósak, de nehezebbek lehetnek, mint a műanyag dögcédulák

- bőr dögcédulák - nem valószínű, hogy eltörnek, gravírozhatók vagy lyukaszthatók, hogy beillesszenek egy jegyzetet, a bőrcédulák nedvesedhetnek.

- gumijegyek - ne zavarja a kutyát, ne adjon hangot, félénk kutyáknak is alkalmasak.

- gravírozott fém dögcédulák - masszív, jól látható és tartós felirattal

- gravírozott címek - a legtartósabb címketípus, de egyben az egyik legnehezebb is, a fémbe vésett felirat gyakorlatilag kitörölhetetlen.

- Címtáblák LED-es világítással - extra védelmet nyújtanak a kutyának a sötétben, a legtöbbjük vízálló.A címke anyagának kiválasztásakor figyelembe kell venni a kutya karakterét és preferenciáit. Egy nyugodt, kis mozgású kutyának könnyű és finom csavaros címkét lehet adni. A nagyon aktív négylábú kutyáknak, akik mindenhol ott vannak, a legtartósabb modellel kell rendelkezniük, lehetőleg olyan bélyegzett vagy gravírozott információval, amelyet nehéz letörölni. Azoknak a kutyáknak, amelyek inkább a kanapén töltik az idejüket, és még az esőt sem szeretik, könnyű és nem feltűnő műanyag címkét adhatunk.

 

 

Hogyan válasszam ki a megfelelő címkét a kutyámnak?

A megfelelő címke nem lehet túl nagy vagy nehéz a kutyához képest. Az is fontos, hogy a címke ne akadjon be, és ne legyen túl durva. A címke nem zavarhatja a kutyát, mert a végén állandóan vakarózni fog, és megpróbálja majd lehúzni.

A dögcédulának mindenekelőtt tartósnak kell lennie. A kutya sokat fogja használni, akár akarja, akár nem, különböző tényezőknek teszi ki - fürdés, játék, rángatás, ugrálás, ágak között bokrosodás. Az ideális címke anyaga ellenáll a víznek, törésnek, repedéseknek és karcolásoknak. A nagy választékból kiválaszthatjuk a legjobbat és legtartósabbat.

A címke kiválasztásakor vegye figyelembe: a szöveg elhelyezésének módját, az időjárási és kopásállóságot, valamint az anyagot.

 

 

Milyen információkat kell feltüntetni a címtáblán?

A legfontosabb információ, amely kötelezően szerepel az azonosító címkén, a tulajdonos telefonszáma. Ha tudjuk, hogy gyakori hálózati problémáink vannak, vagy nem tudjuk gyakran felvenni a telefont, írjuk fel még egy gondozó elérhetőségét. Ezen kívül más elérhetőségeket is megadhat - a gondozó címét vagy nevét. Jó ötlet a kutya nevét is felírni, bár ennek a módszernek vannak támogatói és ellenzői is - a kutya neve bizonyítékként szolgálhat arra, hogy a kutya ismeri azt a személyt, aki ellopta. A "Eltévedtem, kérem értesítse a gondviselőimet" vagy valami hasonló szöveg is felírható a címjegyzékre. Jó ötlet az is, hogy a chipről is írjon információt, ha a kutyának van. Ne feledje azonban, hogy a szövegnek olvashatónak és megfelelően nagynak kell lennie, hogy mindenki el tudja olvasni. Néha, különösen a kis méretű címkék esetében, jobb, ha kevesebb információt adunk meg, de a kutya azonosítása szempontjából hasznosabb.A címke és a rögzítés állapotát rendszeresen ellenőrizni kell, és szükség esetén ki kell cserélni. A feliratoknak olvashatónak kell lenniük, és magának a címkének szakadásmentesnek kell lennie. Ne feledje, hogy a háziállat biztonsága múlhat rajta. Kutyájának jól kell éreznie magát a címke nyakában; ha úgy érzi, hogy nem illik hozzá - cserélje le - annyi modell van a piacon, hogy kiválaszthatja azt, amelyik a legjobb mind Önnek, mind kutyájának.