40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Gyep védelme a kutyáktól

A kutyariasztó szerek nagyon praktikus intézkedések azok számára, akik távol akarják tartani kutyáikat bizonyos területektől. A spray-k vagy folyadékok minimalizálhatják a bútorok megrágását, a ruhák megrongálását vagy azt, hogy a kutyák olyan helyre menjenek, ahová nem szabadna. Többféle kutyariasztó létezik, többféle cégtől. Itt a Francodex, a Benek, az Over-Zoo, a Dr. Seidel és a Versele-Laga a legjelentősebbek.

 

 

Milyen kutyariasztó spray-k és készítmények vannak?

A kutyaelriasztók természetes összetevőkből készülnek, amelyek teljesen biztonságosak az állatok számára. A kellemetlen szag, valamint az íz megakadályozza, hogy a kutyák megközelítsék a kérdéses területet. Ha szeretné megvédeni a kanapékat, foteleket, virágokat vagy más fontos vagy értékes tárgyakat a háziállat pusztító hatásaitól és a lehugyozástól, érdemes megfontolni a kínálatban szereplő kutyás elriasztók egyikének megvásárlását. A kutyaelriasztók leggyakrabban a háziállatok számára kellemetlen növényi összetételen alapulnak. A gyógynövénykivonatokat erős éterolok jellemzik, amelyek nagyon intenzíven hatnak a kutyák szagló- és ízérzékelésére.

 

Milyen kutyariasztó szerek léteznek?

A kutyariasztó spray-k a legelterjedtebbek. A készítménynek ez a formája nagyon kényelmesen használható. Könnyen és gyorsan befújhat egy elég nagy területet, amelyet meg akar védeni a kutyáktól. Egyszerűen fújja be a repellert a tárgyra és annak közvetlen környezetére. A kis cseppek gyorsan felszívódnak, és nem hagynak csíkokat vagy foltokat.

Kutyák elriasztására szolgáló granulátum is kapható. Ezeket elsősorban a szabadban tartózkodó kutyák elriasztására tervezték. Otthon ez nem ajánlott, és ügyelni kell arra, hogy az állatok ne egyék meg a granulátumot. Az ilyen szemcsék jól védik a virágokat, fákat és kültéri tárgyakat a kiásástól, megjelöléstől vagy megsemmisítéstől, valamint az idegen kutyáktól.

A kutyaelriasztó folyadékok nagy kiszerelésben kaphatók, és hosszú ideig tartanak. A folyadékot enyhén ráöntheti egy felületre, például a kinti virágcserépre vagy a házban a csempére, vagy megnedvesíthet egy ruhát, és azzal törölje át a kutyákat elriasztó felületeket. A folyadékok erős szagúak, így már egy kis mennyiség is elég ahhoz, hogy a kutyákat elriassza a pusztítástól és a pisiléstől.

 

 

A megfelelő kutyaelriasztó kiválasztásában hasznos lehet a termékeket már használó gondozók véleménye. Célszerű továbbá konzultálni a kutyák elriasztására szolgáló speciális termékek rangsorával.