40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Kutya ürülék eltávolítása

Nem minden kutyasétáltatás végződik azzal, hogy a kutya kielégíti fiziológiai szükségleteit, de minden sétán a kutya gondozójának fel kell készülnie erre a lehetőségre. Milyen felszerelést vigyél magaddal, hogy a kutya ürülékének eltávolítása ne legyen olyan házimunka vagy kellemetlen feladat, ami miatt visszariadsz a sétától? Üzletünkben talál kakazsákokat, kakitartályokat, mancsokat vagy kanalakat kutyája kakijának felszedéséhez - mind olyan segédeszközöket, amelyekkel a kutya utáni takarítás normális, nem negatív tevékenységgé válik.

 

 

Milyen segédeszközök hasznosak a kutyaürülék eltávolításához séták során?

- Kutyakaki zacskók - az eldobható zacskók nagyszerűek a takarításhoz. Számos cég kínál kakis zacskókat, amelyek méretben, színben, kivitelben, gyártási anyagban és ártalmatlanítási arányban különböznek egymástól. Ha a legjobb hulladékgyűjtő zsákot szeretné kiválasztani háziállata számára, figyeljen a méretre. Minél nagyobb a kutya, annál nagyobb kakazsákokra lesz szüksége. A nagyobb kutyafajtáknak is masszívabb kialakítású tasakokra van szükségük - mivel egyetlen gondozó sem akar kellemetlen meglepetést az ürülék felszedésekor. A színes tasakok elfedhetik a látványt, és esztétikusabbá tehetik a kutyaürülék ártalmatlanítását. A gyártók által kínált tasakok egy része illatosított is, ez az érzékeny orrú tulajdonosok számára a legjobb.

Napjainkban az ürülékgyűjtő zsákok elhelyezése nagyon fontos. Meg lehet különböztetni a biológiailag lebomló tasakokat, amelyek néhány nap alatt lebomlanak, sőt felgyorsítják az ürülék lebomlását. Az ilyen kutyaürülék-zsákok azonban drágábbak, de a környezet szempontjából felbecsülhetetlen értéket képviselnek. Más zacskók általában műanyagból készülnek, és az ilyen zacskók hosszú időn keresztül lebomlanak, és szennyezik a környezetet. A műanyag kutyakaki zacskók a legelterjedtebbek, széles körben elérhetőek és a legalacsonyabb árúak.

A kutyaürülék-gyűjtő zsákokat tekercsben árulják, egy tucat vagy több zsákból. Ez megkönnyíti a használatát és a pontos ellenőrzését, hogy mennyi maradt.

- Kutyaürülék-zsákok - a kutyahulladékok számára készült, biológiailag lebomló zsákok egy fajtája. Valamivel nagyobb kapacitásúak, mint a kutyapiszokzacskók, és drágábbak, de teljesen környezetbarátok, és gyorsan lebomlanak. A kutyakaki zacskók szintén eldobhatóak, papírból készülnek, erősek, és segítenek higiénikus módon takarítani kutyája után.

A hulladékgyűjtő zsákok vagy tasakok kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempontnak a szilárdságuknak és ellenálló képességüknek kell lennie, hogy ne szakadjanak el a töltelék súlya alatt, és ne hagyják piszkosnak a területet és a gyűjtőt.

- Zsákos tárolók - ha kutyapiszok-zsákokat használunk, érdemes zsákos tárolókat beszerezni. Ez a praktikus szerkentyű pórázra, hámra, övre vagy egyszerű kulcstartóra rögzíthető. A legtöbb tasakos tartály univerzális, és egy szabványos méretű tasakot tartalmaz, de a gyártótól függően a tasakok száma változhat. A tárolóedények vagy tasakborítók jelenleg a színek és a minták széles választékában kaphatók. Választhat olyanokat is, amelyek további funkciókkal rendelkeznek, például zseblámpával, LED-fénnyel stb.

- Alomszedők vagy szemétgyűjtők - Az alomszedőket a kutyák ürülékének eltakarítására tervezték a hátsó kertekből, a ház körüli területekről, a telkekről stb. Természetesen nem a napi sétákhoz való felszerelés, kivéve, ha a gondozónak lehetősége van arra, hogy a kutyával és a szedővel együtt sétálni menjen. A mancsok és a kanalak praktikusak és különböző méretekben kaphatók. Sima anyagokból készülnek, amelyek könnyen tisztíthatók, és a szennyeződések valószínűleg nem tapadnak meg. A gyűjtőknél fontos a higiénia megkönnyítése, mivel az ilyen berendezéseket rendszeresen fertőtleníteni kell. A telken a felszedőkkel könnyen felvehető és megfogható az ürülék anélkül, hogy kézzel hozzáérne, és egy mozdulattal a megfelelő helyre dobható. A mancsok nagyobb számú kutya esetében is hasznosak, mivel felgyorsítják a hulladék eltávolítását, és minimalizálják a hátrahagyott műanyag és műanyag zacskók mennyiségét.

 

Kutyája után takarítani - kellemetlen feladat?

Ne feledje, hogy a kutya után hagyott hulladék miatt pénzbírsággal vagy pénzbírsággal sújthatják. Ezenkívül fontos szem előtt tartani, hogy az ürülék járványügyi kockázatot jelent. Különösen veszélyes a játszadozó gyerekekre, ahogyan más állatokra is. Az ürülék beszennyezi a környéket, kellemetlen szaga van, és valószínűleg mindenki lépett már bele legalább egyszer az életében egy meglepetésbe. A kutya utáni takarítással megelőzheti ezt, és egyúttal kellemesebbé teheti a sétát.

A kutya utáni takarítás nemcsak jogi kötelezettség, hanem mindenekelőtt a környezet és az esztétika iránti gondoskodás kötelessége. A városokban nagy szükség van a zöldterületekre, és a lakosoknak értékelniük kell azokat. A kutyáknak kakilniuk kell, de a gondozó feladata, hogy feltakarítson utánuk.