40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Ollók kutyanyíráshoz

A kutya szőrzetének ápolása sok tudást és jó eszközöket igényel. A kutyafajtától függően a kutya szőrzetének megfelelő ápolása eltérő lesz. Vannak olyan kutyafajták, amelyeket lehet és kell is vágni és trimmelni. Számukra és gondozóik számára kínálunk kiváló minőségű eszközöket - különböző típusú ollókat a kutyák szőrzetének javításához. Választhat egyenes ollót, vágóollót, lekerekített ollót vagy biztonsági ollót. Tudja meg, mi a különbség, és melyiket válassza. Az emberi szőrre szánt ollót nem szabad ilyen típusú kezeléshez használni, mivel gyorsan tompává válhat, károsíthatja a kutya szőrét és megsérülhet a bőre.

 

 

Kapható kutyaolló típusok:

- Szabványos egyenes hajvágó olló - a lehető legjobb minőségű, erős, rozsdamentes acélból készült olló legyen. Az egyenes ollót bármilyen típusú szőrzet nyírására használják. Méretüknek a kutya méretéhez kell igazodnia. A túl nagyok kényelmetlenek lesznek a használat során, és sokkal könnyebben megsérülhet egy kicsi, mozgékony kutya. Használja ezt az ollót és egy fésűt a szőrzet hátán, a nadrágon és a mancsokon való nyírásra. Az egyenes olló nem alkalmas a pofaszőr nyírására. Helytelen használat esetén "lépcsőfokokat" okozhatnak a szőrzetben.

- Kutyaszőrvágó olló - speciális olló, amely az egyik oldalán egyenes és sima, a másik oldalán pedig éles fogakkal rendelkezik. A fénytelenítőket úgy tervezték, hogy árnyékolják a hajat, és úgy vágják le, hogy az természetesnek tűnjön. Könnyedséget adnak a hajnak, és a szőrzet térfogatán dolgoznak. A deglosser biztonságosabban használható, nem csinál lyukat a hajba, mint az egyenes vagy a lekerekített olló egy mozdulattal. A kutyacsipesszel gyakorlatilag a kutya bármely testrészén levághatja a szőrzetet. Fontos azonban megjegyezni, hogy a tarsarok is nagyon élesek, ezért használatuk során óvatosan kell eljárni.

- Kerekített olló - az olló egyik oldala erősen lekerekített, a másik oldala egyenes. Az ollót a szőrzet félköríves vágására használják. A lekerekített olló ideális a fej, a bocskor, a mancsok, a far vagy az ormány szőrének nyírására. Ha azonban lekerekített ollót használ, ne feledje, hogy az egyenes ollóhoz hasonlóan egy mozdulattal felapríthatja a szőrzetet és kopasz foltokat hagyhat.

- Biztonsági olló - A kényes, könnyen sérülést szenvedő területek nyírására tervezett olló. Ideális a pofa vagy a mancspárnák körüli trimmeléshez. Elég kicsik és tompa végűek. Az éles pengék lehetővé teszik a szőrzet gyors és biztonságos nyírását a kijelölt területeken.

 

Hogyan nyírja a kutya szőrét? Mit kell tudnia, mielőtt saját maga nyírná meg kutyája szőrét?

A kutya szőrzetének nyírását mindig tiszta, megfürdetett (lehetőleg a beavatkozás előtt nem sokkal) kutyán kell elvégezni. Az ollót a piszkos szőrön használva gyorsan eltompul, és már nem lesz alkalmas az ápolásra.

Mielőtt úgy dönt, hogy ollót vásárol, érdemes megjegyezni, hogy a legfontosabb dolog itt a kivitelezés minősége. Bármikor konzultálhat egy jó kutyakozmetikushoz, aki kívülről-belülről ismeri az ollós munkát.

Nem minden kutya alkalmas a nyírási eljárásra. Az ollóval való nyírás azonban mindig jobb választás, mint a kopaszodás. Általánosságban elmondható, hogy az aljszőrzet nélküli kutyákat a rossz növekedés kockázata nélkül lehet nyírni vagy nyírni.Olyan kutyák, amelyek szőrét ollóval lehet nyírni, pl. máltai, shih tzu, uszkár, yorki és mellény. A német juhászkutyák, malamutok, szamojédok és spitzek bizonyos területeken finoman nyírhatók. Ne feledje, hogy a kutyák szőrének nyírása elősegíti a higiéniát, az egészséget, valamint a bőr és a szőrzet jó állapotát. A szőrzetnek számos fontos funkciója van, és mindig jobb, ha ápoljuk és gondozzuk, és csak végső esetben vágjuk le. A legfontosabb mindig a kutya egészsége, és erről nem szabad megfeledkezni.