40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Tárolóedények eledeleknek

Az élelmiszerek megfelelő tárolása, mind a száraz, mind a nedves élelmiszereké, minimálisra csökkenti a szennyeződés, a romlás és a mikroorganizmusok vagy penészgombák elszaporodásának kockázatát. Ezenkívül jelentősen javítja és meghosszabbítja az élelmiszer frissességét és ízletességét. Különböző méretű és kialakítású ételtartályokat kínálunk, valamint burkolatokat a tubusokhoz, zacskókat a tréningcukrokhoz vagy fedeleket a nedves eledeles dobozokhoz.

 

Hogyan válasszam ki a megfelelő ételhordót a kutyámnak?

A legjobb élelmiszer-tároló az, amely megfelel néhány alapvető követelménynek.

Először is, az élelmiszer-tartálynak légmentesen záródónak kell lennie. Ez megakadályozza, hogy a baktériumok és más mikrobák bejussanak az ételbe és elszaporodjanak. A légmentesség a minimálisra csökkenti a szagok bejutását is, például a hűtőszekrényből, így az ételnek a kutya számára ugyanaz lesz az íze, amint kinyitja, ráadásul az étel sajátos szaga nem terjed szét a helyiségben.

 

 

 

A második fontos kérdés a tartály tisztán tartása. Rendszeresen mosni kell, ezért jó, ha ez a tevékenység gyorsan és hatékonyan elvégezhető. Az élelmiszertartónak ezért ésszerűen egyenesnek kell lennie, minden felesleges zug nélkül. A tartály higiéniájának fenntartását befolyásolja az anyag, amelyből készült. A műanyagból készülteket a legkönnyebb tisztítani és fertőtleníteni. A szövetből készültek esetében figyelembe kell venni a mosást és az azt követő szárítást - ami sokkal tovább tart, mint a szokásos mosogatós mosás. A fém ételtartályokat alaposan meg kell szárítani, hogy ne kezdjenek el rozsdásodni, és arra is ügyelni kell, hogy ne adjanak az ételnek fémszagot és -ízt, amit a legtöbb kutya nem szeret és elkerül.száraztápok tárolóedényét az általunk általában vásárolt étel mennyiségének figyelembevételével válasszuk ki. A tartály inkább legyen tele, mint tele, nincs szükség nagyobb tartály vásárlására, ha az idő nagy részében üres lesz. Ha van egy nagy tárolóedénye és egy kivételesen kis csomag étel - tegye az eredeti csomagolásban lévő ételt a tárolóedénybe.

Jó ötlet, ha a szárazeledel-tartályon van egy kis nyílás a kiöntéshez. Ez csökkenti a levegő, a por és a szennyeződések hozzáférését az élelmiszerhez. Ez az egész tartály tömörségét is növeli.

 

 

Hogyan tároljuk a nedves eledelt?

A nedves eledelt, miután felbontották, feltétlenül a hűtőszekrényben kell tárolni. A hűtőszekrényben a szagok áthatolása és keveredése miatt a nedves élelmiszerek tárolására alkalmas tárolóedények vagy a konzervdobozok fedele jó megoldást jelentenek. Az íz és az aroma mellett a száraz élelmiszerekhez hasonlóan minimalizálják a mikrobák elszaporodásának kockázatát az élelmiszerben, és megőrzik az élelmiszer nedvességtartalmát.

A nedves eledel tárolására szolgáló edényeknek szivárgásmentesnek kell lenniük. Fontos szempont, hogy mosogatógépben moshatóak, és le is fagyaszthatóak - ebben az esetben a nagy konzervdobozokból származó ételek egy része egy másik időszakra lefagyasztható.

A konzervdobozok fedele szenzációs megoldás azoknak, akik naponta vagy akár csak alkalmanként nedves eledellel etetik kutyájukat. A fedelek többféle méretben kaphatók, mosogatógépben moshatóak, laposak és tökéletesen tapadnak a dobozok peremére.

A konzervdobozfedelekhez hasonlóan a csőfedelek is jól működnek. Ezek főként paszták és egyéb extrudált élelmiszerek, általában kiegészítő élelmiszerek és gyógyszerek. Megakadályozzák az étel kiszáradását. A tubusos burkolatok előnye az is, hogy megkönnyítik a paszta adagolását és beadását. A burkolatok műanyagból készülnek, amely érintkezhet az élelmiszerekkel.

 

 

Hogyan tárolja a kutyakajákat?

A kutyaeledeleket légmentesen záródó, kis tárolóedényekben, például szárazeledeles dobozokban tárolhatja. Ezek biztosítják a levegőtlenséget, a frissességet, a ropogást és az ízt. A nem száraz finomságok eredeti csomagolásukban tárolhatók, és nagyobb dobozokban helyezhetők el.

Amikor kutyájával tréninget tart, a legjobb választás a tréningkezelő zsákok használata. Ezeket a tréningre való tekintettel tervezték - könnyű és gyors hozzáférést biztosítanak a finomságokhoz, könnyen nyílnak, és könnyen tisztítható anyagokból készültek. A legtöbb tréningkezelő zsák szövetből készült, ezért a legjobb, ha olyan tisztességes modellt választ, amelynek anyaga nem fogja meg a kezelési maradványokat, és gyorsan szárad.