40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Keresés szűkítése

Tálak macskáknak

Tudja, milyen fontos szerepet játszanak a megfelelő eszközök az ételek tálalásánál? A macskák különösen hajlamosak a tálak rossz megválasztására, mivel nagyon érzékeny rezgőszerveik vannak. A macskatálak széles választéka lehetővé teszi a választás szabadságát a gondozó számára - esztétikai, költség- és praktikussági szempontból - és a macskának - figyelembe véve a macska személyes jellemzőit és preferenciáit. Ma már a macskatálak számos méretben, formában, stílusban, színben és kivitelben kaphatók. Az esztétikusan tetszetős edény bármilyen belső térbe illeszkedik. Választhat kerámia, műanyag vagy fém tálak, nagy és kicsi tálak közül. Az Ön igényeitől függően választhat dupla tálakat, emelt tálakat és utazásokhoz utazótálakat. Vásárolja meg a macskájának legmegfelelőbb tálat.

A macskatálak ideális kiegészítői a különböző kiegészítők, mint például a tálalóbetétek, állványok és ételtároló edények. Azok számára, akik szeretik a kütyüket, és gyakran vannak távol otthonról, a gyártók nedves és száraz eledel vagy víz adagolókat és automatákat készítettek.

 

 

Milyen tálat válasszak a macskámnak? Létezik ideális ételtál?

Mint tudja, minden macska más és más szükségletekkel rendelkezik. Jelenleg a tökéletes edény kiválasztása macskája számára csak idő kérdése. A macskatálak széles választékával biztosan megtalálhatja a legjobbat. A macskák esetében ez azért fontos, mert fáradt vibrissae-szindrómában szenvednek, ami étvágytalanságban, étvágytalanságban és másban nyilvánulhat meg. Akkor fordul elő, ha az ételeket hosszú ideig rosszul illeszkedő tálban etetik.

A rövid szőrű fajtájú cicák és macskák (pl. perzsák, egzotikus macskák, brit macskák stb.) számára kötelező a lapos és széles tál. Ezek lehetővé teszik a könnyebb táplálékfelvételt és a lehető legkönnyebb táplálékfalat-választást.

Ahogy a macska idősebb lesz, a táljának is növekednie kell. A kisebb macskáknak kisebb edényeket is lehet használni, de minél nagyobb és idősebb a macska, annál nagyobbnak kell lennie a tálnak is.A macskatálak anyagának tartósnak és minél karcállóbbnak kell lennie. A pontos választás azonban a gondozótól és magától a macskától függ - melyik tál illik hozzá a legjobban. Rendelkezésre állnak:

- műanyag tálak macskáknak

a piacon kapható tálak közül a legolcsóbb és legelterjedtebb. Az ilyen tálak könnyű elkészítése azt jelenti, hogy a legkülönbözőbb formákban és méretekben kaphatók. Nagyon könnyűek, könnyen moshatók és tisztíthatók. Könnyedségük azzal függ össze, hogy megfordíthatóak és mozgathatóak. Ezért a műanyag macskatál kiválasztásakor érdemes olyan modellt választani, amely az edény alján gumival vagy biztonsági elemekkel rendelkezik. Maguk a műanyag tálak azonban érdes felületűek, és alacsony tartósság jellemzi őket, valamint gyorsan kialakulnak rajtuk a karcolások és karcolások, kezdetben a mikrokarcolások - amelyek szabad szemmel nem láthatók -, és amelyekben gombák, baktériumok és mikroorganizmusok tenyésznek. A műanyag tálakat gyakran kell cserélni, és nem tanácsos ivóvizet kínálni bennük.

 

- fémtálak macskáknak

Nagyon kényelmes és esztétikus ételek. Rozsdamentes acélból készültek, így tartósak és karcállóak. A fémtálak könnyen tisztíthatók, fertőtleníthetők és higiénikusak, és a legtöbbjük mosogatógépben mosható. A legtöbb fém macskatálat utólagosan felszerelik az alján lévő, átfedő gumival, amely megakadályozza a tál elcsúszását, és néhány fémtál alkalmas arra, hogy magasított állványba építsék be. Vegye azonban figyelembe, hogy a fémtálakat a macskák nem biztos, hogy elfogadják. A rossz minőségűek kellemetlen szagot áraszthatnak, és még az érzékeny macskákat is érzékennyé tehetik. Különösen óvakodjon a nikkelezett termékektől, amelyek a legnagyobb valószínűséggel allergiát okoznak.

 

- kerámia macskatálak

A piacon kapható leghigiénikusabb tálak. Könnyen és kockásan eltávolíthatók a szárított ételmaradékoktól, tisztíthatók és fertőtleníthetők. A jelenleg kínált tálak többsége mosogatógépben is mosható, ami jelentősen csökkenti a munkaidőt. A kerámia macskatálakra jellemző a nagy súly. Ideálisak a macskák számára, ha a tálakat mozgatják, ásnak és játszanak az étkezőhely közelében. A kerámia nagyon tartós anyag, amely karcálló, de sajnos könnyen törik. A legtöbb macska szereti a kerámiatálkákat; nem változtatják meg az étel vagy a víz ízét, és nem allergizálnak. A kerámia macskatálak számos formában kaphatók, köztük széles és sekély tálakkal. Bármilyen típusú étel és víz tálalására alkalmasak. A kerámia minden helyiségben gyönyörűen mutat, és egyedi - kézzel festett - kerámiatálakat is találhat.

 

A fém- és kerámiatálak gyorsan kihűlnek; ha télen vagy hideg időben kint használják őket, érdemes gyakrabban ellenőrizni a tartalmuk állapotát és minőségét.

A macskatálak lehetnek szimpla vagy kombináltak. A kombinált tálak leggyakrabban műanyagból, ritkábban fémből készülnek, két vagy három tál formájában. Ezek nem fognak jól működni a macskák etetésénél, akik hajlamosak az ételt kiönteni vagy elásni. Ilyenkor a két tál tartalma gyorsan összekeveredik, és ha az egyik tálban víz van, az egy pillanat alatt kiömlik.

Turistatálak is kaphatók, általában gumiból. Összecsukhatóak, és kibontva ideálisak a víz kiöntésére vagy egy adag étel beletételére. Jó ötlet, ha van egy ilyen utazótál a macskája számára, ha autóval utazik a macskájával. Hosszú időn keresztül történő napi használatra azonban nem ajánlott. A turista tálak rugalmasak és könnyen tisztíthatók.

A macskák számára is használhatók a füles tálak, illetve az étellassító tálak. Az ilyen lassító tálak a kényszeresen ételt fogyasztó egyének körében is nagy sikert arathatnak. Csak a macskáknak szánt lassító tálak mérete legyen kisebb, maguk a fülek pedig alacsonyabbak és finomabbak, hogy a macskák ne sérüljenek meg, amikor enni próbálnak, és hogy egyáltalán így tudják elhelyezni a szájukat. A lassító tálak játékként, kirakóként is használhatók, és jutalomfalatokat is adhatunk hozzá. Egy ilyen feladat ideális lesz macskája agyának edzésére, valamint egy kis változatosságot és szórakozást nyújt.

 

 

Élelmiszer-kiegészítők - érdemes-e ételautomatákat és különböző típusú etetési kiegészítőket választani?

A táltartók vagy állványok lehetővé teszik, hogy a macskáknak az ételeket magasított helyzetben lehessen felszolgálni. Hasznosak lehetnek idős vagy beteg macskák, hátproblémákkal küzdő egyedek vagy nagytestű macskák - Maine Coon, norvég erdei macska vagy Ragdoll - számára.

Száraz ételadagolók és automaták, nedves vagy vizes, jó választás lesz azoknak a gondozóknak, akik nem képesek maguk rendszeresen etetni háziállataikat. A macskáknak naponta legalább háromszor kellene étkezniük, ha erre nem vagyunk képesek, akkor egy adagolót be lehet programozni úgy, hogy adott adag meghatározott időpontokban adagolja az ételt. A legelterjedtebbek a szokásos szárazeledel-adagolók, de a piacon vannak már nedveseledel-automaták is, kiegészítő hűtőfunkcióval.

Ha már kiválasztotta a macskájának megfelelő tálat, érdemes megfontolni, hogy egy tálalószőnyeggel is kiegészítse, amely megkönnyíti a macska etetési helyének tisztán tartását.