40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Kapuk, ajtók és lépcsők kutyáknak

A kutyakapu egy olyan akadály, amely korlátozza a háziállat szabadságát, hogy olyan területekre léphessen be, ahol valamilyen okból nem szabadna tartózkodnia. Egy ilyen biztonsági funkció nagy kényelmet jelent a gondozó számára, de a háziállat biztonsága szempontjából is fontos lehet.

A kutyabiztonsági kapuk széles választéka kapható az állatkereskedésekben. Hogyan válassza ki a legmegfelelőbbet, hogy biztonságban tartsa háziállatát, és megvédje otthonát a nemkívánatos kisállatok tevékenységétől?

 

 

Mire való a kutya biztonsági kapu?

A "kutyakapu" egy általános kifejezés különböző típusú ajtókra, akadályokra, kerítésekre, amelyeket a helyiségek bejáratánál vagy a lépcsők alján (opcionálisan - a tetején) helyeznek el. Céljuk egy adott tér elkülönítése, hogy az állat ne tudjon hozzáférni. Vannak ellentétes célú kutyakapuk is. Úgy vannak kialakítva, hogy az állat az ajtó kinyitása nélkül léphessen be a házba. Ez egy rendkívül praktikus találmány, ha szeretné, hogy háziállata szabadon mozoghasson a ház és a kert között. Amikor azonban a kutya számára készült biztonsági kapuról beszélünk, általában olyan kapura gondolunk, amely korlátozza a háziállat mozgását.

 

 

Mikor van szükség kutyafogókapura?

A legtöbb ember családtagként kezeli a kutyáját, és sok mindent megenged neki, beleértve az ágyban alvást is. Mindazonáltal vannak olyan helyzetek, amikor korlátozni kell a háziállat bizonyos területekhez való hozzáférését. Ez leggyakrabban magának a kutyának a biztonságával vagy azoknak az embereknek a kényelmével kapcsolatos, akiknek a tető alatt az állat él.

A négylábú kutyák néha igen "fantáziadúsak", és nehéz kimeríteni azoknak a helyzeteknek a listáját, amelyekben célszerű biztonsági korlátot telepíteni a kutya számára. Az állat nem léphet be olyan területekre, ahol ez lehetséges:


● kárt tesz magában, pl. a konyhában megvághatja magát, megégetheti magát stb,
● értékes háztartási tárgyakat károsíthat - ha hajlamos megharapni különböző tárgyakat, vagy gondatlanságból eltörik valamit,
● egyenesen az udvarról (gyakran vizes, piszkos mancsokkal) futnak be a gyermek szobájába, és a csecsemőt káros mikroorganizmusoknak teszik ki,
● zavarja a háztartás nyugalmát és békéjét - alváskor vagy vendégek látogatásakor.

 

 

Hogyan válasszunk kutyakaput?

A kutya biztonsági kapujának kiválasztását elsősorban a kutya mérete és temperamentuma határozza meg. Magától értetődik, hogy a nagytestű, erős kutyák könnyen át tudnak törni egy műanyag biztonsági korláton, míg a kistestű kutyák könnyedén átpréselik magukat a fakerítés lépcsőfokai között.

Egy másik szempont a háziak kényelme. A biztonsági ajtót, amely akadályozza az állat áthaladását, egy néhány éves gyermeknek könnyen ki kell nyitnia. A kutyák számára készült lépcsőkapu nem korlátozhatja az embereket a lépcső biztonságos használatában. Esztétikai megfontolások is szerepet játszanak, valamint a korlát rögzítésének módja (pl. nem mindig lehet tartósan a falhoz csavarozni). A biztonsági kapuk széles választékából kiválasztható egy olyan, amely nem fogja elcsúfítani a belső teret, sőt, még díszíteni is fogja azt.

 

 

Milyen típusú kutyakapuk vannak?

A piacon elérhető lehetőségek egyike a bővíthető kutyakapu. Könnyen rögzíthető (lyukak fúrása nélkül a falba vagy az ajtókeretbe), és bármikor összecsukható vagy áthelyezhető egy másik helyre. A modellek általában állíthatóak, így könnyen az ajtókeret szélességéhez igazíthatók. Ez a kialakítás azonban nem biztos, hogy elég stabil a legnagyobb fajták számára.

Nagytestű kutyák esetében általában jobb megoldás a falhoz rögzített tömör fából készült korlát, felülről záródó, csuklós kapuval. Hátrányuk lehet az anyag, amelyből készültek - nem túl ellenálló a kutyafogakkal szemben. Ha kedvence hajlamos megrágni a háztartási tárgyakat, érdemes fém lépcsőfokokkal ellátott kaput választania.

Kistestű kutyák számára általában elegendőek a műanyag kapuk. A legkisebb fajták számára akár egy könnyű, összecsukható vagy feltekerhető ajtót is választhat, amely könnyen eltávolítható, ha nincs rá szükség. Egy másik lehetőség egy alacsony kapu állandó elhelyezése, amelynek tetején egy személy át tud kelni.