40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Keresés szűkítése

Nyakörvek kutyáknak

Kutyája kényelme érdekében a nyakörvnek tökéletesen kell illeszkednie, hogy a séták és a mindennapos viselés öröm legyen kutyája számára, ne pedig kellemetlen munka. A kutyanyakörvek típusainak, színeinek és méreteinek széles választékát kínáljuk. Választhat bőrnyakörvek, szövetnyakörvek, tüskék, láncok és bolhanyakörvek közül.

 

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő nyakörvet kutyánk számára?

A nyakörv olyan kiegészítő, amely minden nap elkíséri kutyánkat, ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő méretet és típust válasszuk.

 

Milyen méret lesz megfelelő?

A gallérnak nem szabad sem túl szorosnak, sem túl lazának lennie, a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a gallér alá két ujjunkat nem túl lazán kell tudnunk bedugni. Ezután a háziállat számára kényelmesnek kell lennie.

Nagyon fontos, hogy a felszereléskor ügyeljünk arra, hogy a nyakörv fedje a két nyakcsigolyát, és ne tartalmazzon olyan éles részeket, amelyek megsérülhet a kutya (pl. szegecsek).

Ha kutyánk olyan fajta, amelynek különösen érzékeny a nyaka, mint például az agár, válasszunk speciális, ilyen fajtára tervezett nyakörvet - széles nyakörvet, amely a tarkó felé keskenyedik -, ez megakadályozza, hogy a kutya megfulladjon.

A kis és közepes méretű kutyák számára a nyakörv legjobb szélessége: 1,5- 2 cm, míg nagytestű kutyák esetében: 2,5- 4 cm. A szélesség megválasztása nagyon fontos, mivel a túl keskeny fájdalmasan beleáshatja magát a bőrbe, míg a túl széles akadályozhatja a fej mozgását.

 

Milyen anyagot válasszunk?

A választék óriási, találunk nyakörveket:

  • bőr - ezek jó és kényelmes választás, a kutya számára a legkényelmesebbek azok lesznek, amelyek filccel vannak bélelve. Azonban kissé elszínezheti a kutya szőrét (ha sötét színű nyakörvet vásárolunk). A baktériumok táptalaja is lehet, és még a nylon nyakörvnél is nehezebb tisztítani.
  • fém - nagyon higiénikus, nem hordoz baktériumokat, könnyen tisztítható, de gyakran sajnos kényelmetlen, különösen téli séták alkalmával. Az alacsony hőmérséklet miatt akár fagyási sérüléseket is okozhat! További hátránya, hogy allergiás reakciókat okozhat (pl. nikkelre).
  • szövet vagy nejlon - megfizethető, kényelmes és praktikus, gyakran kényelmes rögzítéssel és méretbeállítással. Könnyen tisztán tartható. Ami a hátrányokat illeti, általában gyorsan elhasználódik és könnyen átázik.
  • sötétben világító - nagyszerűek, ha gyakran sétáltatja a kutyáját esténként, így gond nélkül megtalálhatja őt.
  • helymeghatározás - tartalmaznak egy gps-érzékelőt, amely lehetővé teszi, hogy ha kedvence elveszik, könnyen megtalálhassa őt.

 

Melyik gallérrögzítő lesz az ideális?

Van néhány a legnépszerűbb kötőelemtípusok közül:
  • fém csat - ez egy nagyszerű választás, tartós és nagyon erős. Az egyetlen hátránya, hogy nehezebb rögzíteni.
  • műanyag csat - nagyon népszerű és könnyen használható, bár ha a kutya nagyon energikus, rántáskor eltörhet.
  • állítható nyakörv csat nélkül - nagyon kényelmes, de séta közben fennáll a veszélye, hogy a nyakörv meglazul, így a kutya kiszabadulhat.
  • félig záródó nyakörvek - megoldást jelentenek azokra a problémákra, amikor a kutya kiszabadul a nyakörvből. Amíg a kutya nem húzza, laza marad, de amikor elkezdi, a nyakához igazodik anélkül, hogy megfojtaná.