40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Kefék és fésűk kutyáknak

A kefélés nagyon fontos a kutya számára - megszabadítja az elhalt szőrtől és az aljszőrzetet, eltávolítja a csomókat, és masszírozza a kutya bőrét, ami megszabadítja az elhalt bőrtől, és még a szőr növekedését is serkenti.
A fogmosást lassan, 2 hónapos kortól kell bevezetni. Miért ilyen korán? Adjon időt a kutyának, hogy megszokja és hozzászokjon a keféhez. Ha a kutya hozzászokik, a kefélés kellemes rituálévá válik, különösen, ha dicsérettel és simogatással kombináljuk.

 

 

Hogyan válassza ki a megfelelő kefét vagy fésűt kutyája számára?

A kefék széles választékától az ember feje megfordulhat, ezért itt olvashat egy kicsit többet a kefék típusairól és arról, hogy melyik a megfelelő a kutyájának.A következő típusú kefék léteznek:

  • sörtés kefék - ha nem tudja, melyik kefét válassza, a sörtés kefe lesz a legsokoldalúbb. Gyakorlatilag bármilyen típusú kabáttal jól működik. A választásnál érdemes azt a szabályt követni, hogy minél vastagabb és hosszabb a szőr, annál vékonyabbak és hosszabbak legyenek a sörték, hogy a kutya szőre ne gubancolódjon túlságosan és ne okozzon neki fájdalmat. A sörtés kefék általában természetes sörtékből készülnek, ami miatt drágábbak, mint a legtöbb kefe, de a kivitelezés minősége olyan magas, hogy ez egy olyan termék, amely évekig kitart.
  • sörtés kefék - ezek ideálisak a keringés serkentésére és masszírozásra. Ügyelni kell azonban arra, hogy ovális végűek legyenek, hogy fésülködés közben ne sérüljön meg a kutya.
  • sörtés-rézkefe - a sörtés kefe és a rézkefe kombinációja. A belső rész finom drótokból, a szélek pedig kemény sörtékből állnak. Leggyakrabban ovális alakúak. Ügyelni kell arra, hogy a sörték merevek legyenek, és ne engedjenek a nagy nyomásnak. Ellenkező esetben a kefe nem fogja elvégezni a munkáját. A szőrzet fényesítésére és az elhalt szőrszálak eltávolítására ajánlott.
  • fésű - az ideális eszköz a fogmosás megkezdéséhez. Használható a szőrzet előkefélésére. Léteznek kétfokozatú fésűk, amelyekkel könnyebb kifésülni a kuszaságot, és szorosan egymás mellé helyezett fogakkal ellátott fésűk, amelyek hasznosak a vedlési időszakban vagy a bolhák kifésülésére.
  • fésűk - különböző anyagokból készült fésűket találunk: fémből vagy gumiból. A gumiból készültek ideálisak a szőrzet tisztítására és az elhalt szőrszálak eltávolítására, valamint a kefélésből származó szennyeződések eltávolítására. A fémből készültek ideálisak a hosszú és göndör haj alapos ápolásához.
  • trimmer - ezt leggyakrabban olyan durva szőrű kutyák szőrzetének ápolására használják, amelyek nem hullatják bőségesen a szőrt, és az elhalt szőr nem hullik ki magától, mint például a terrierek. A trimmer kifésüli az elhalt szőrszálakat, és csak az egészségeseket hagyja meg, így a szőrzet ismét szép és fényes lesz.
  • furminator - ideális az aljszőrzet eltávolítására. Segítségével megszabadulhat az aljszőrzet 2/3-ától, így kutyája szőre egészségesebb és fényesebb lesz, a fésülködés pedig kevesebb gondot okoz.