40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Keresés szűkítése

Macska ajtók

A macskaajtó tökéletes megoldás arra, hogy az állat a gazdától függetlenül szabadon mozoghasson. Választhat a bejárati és a belső ajtóba vagy az ablakba szerelt ajtó között.

A macskaajtó viszonylag olcsó és egyszerű megoldás, amely jelentősen megkönnyíti az állat és a tartója életét. A vásárláskor fontos megfontolni, hogy hová fogják telepíteni, és milyen fokú automatizálással - macskanyomásos nyitás, infravörös vagy chip.

 

 

Macskaajtók - miért érdemes beépíteni őket?

Azt mondják, hogy a macskák szeretik a saját útjukat járni. A macskatulajdonosok azonban egyre inkább tudatában vannak a veszélyeknek, amelyek azzal járnak, ha szabadon engedik kicsinyeiket (fertőző betegségek, harapások, összeütközések stb.). Tökéletes megoldás egy ajtó, amelynek köszönhetően a doromboló a nap 24 órájában könnyedén közlekedhet a ház és a kinti elkerített terület között (pl. a lakásból a hálóval biztosított erkélyre, a házból a télikertbe, a macskavolierbe stb.).

 

Macskaajtók - milyen típusok léteznek?

A macskaajtót legegyszerűbben egy nyílással ellátott lemezként lehet ábrázolni, amelyet egy speciális szárny fed le, hogy korlátozza a hideg levegő áramlását vagy a szennyeződés bejutását. A macskaajtó az ajtóba vagy az üvegbe szerelhető. Az előbbiek mechanikusan, csip vagy infravörös úton működnek. Újdonság a szájkosárra nyíló ajtó. Fejlesztőjük egy holland mérnök. A készülék felismeri a macska szájkosarát, és SMS-ben értesíti a tulajdonost, ha a háziállat be akar lépni a házba. A külső macskaajtónak szilárdan megépítettnek - tömítettnek és biztonságosnak kell lennie. A nyílást fedő fólia nem hajolhat meg a szélben.Ajtók belső ajtókba is beépíthetők, hogy a macska átjárhasson a szobák között. Leggyakrabban a fürdőszobában helyezik el őket, ahol általában a macska alomtálcája található. Ezt a helyiséget nehéz lenne a nap 24 órájában nyitva tartani. Az ajtónak köszönhetően dorombja teljesen szabadon vándorolhat a tál és az alomtálca vagy az ágy között. Ebben az esetben általában a legkevésbé bonyolult megoldásokat választják, mivel nincs szükség a külső környezettel szembeni akadály létrehozására.Az üvegbe épített macskaajtót leginkább azok választják, akik nem otthon laknak. Egy lakótömbben a macska általában csak az erkélyre mehet ki. Az ajtóval nem kell nyitva hagynia az ablakokat, hogy háziállata átjuthasson rajta. A macskaajtó beépítését egy ablaküvegbe üveges szakembernek kell elvégeznie, aki rendelkezik a megfelelő üvegvágó szerszámokkal és tapasztalattal.

 

Macskaajtó chippel

Viszonylag nemrégiben jelentek meg a piacon a chipes macskaajtók. Ennek a fejlett megoldásnak számos előnye van. A macskaajtó reagál, ha egy doromboló macska van a közelben, és automatikusan kinyílik. Egy tucat vagy több tucat állat felismerésére programozható. Kisebb kutyafajták esetében is használhatóak. A chipek nagy előnye, hogy tárolják az állat adatait, ami egy esetleges elvesztés esetén hasznos lehet. A viszonylag magas ár mellett (több száz zlotyt kell fizetni értük) a beépített chipolvasóval ellátott ajtó hátránya, hogy az adóvevőt az állat bőre alá kell ültetni, ami jelentős megterhelést jelent az állat számára. Vannak olyan modellek is, amelyek a háziállat nyakán elhelyezett címkékre reagálnak. Ennek a megoldásnak azonban vannak hátrányai is - például a címke elvesztésének vagy a macska megfulladásának kockázata, ha a nyakörv, amelyre a címke van erősítve, fennakad egy kerítésen.

 

Hogyan szerelhetsz be macskaajtót saját magad?

A macskaajtó ajtót sikeresen felszerelheti saját maga is. Minden egyes darabhoz útmutatót mellékelünk. Az eljáráshoz olyan szerszámokra van szükség, mint a mérőszalag, fúró, fűrész és csavarhúzó. Mielőtt folytatná, mérje meg a macska végtagjainak magasságát - a mancsok távolságát a talajtól a hasáig. Az ajtót nem szabad az állat törzse fölé szerelni, mivel a túl magasan elhelyezett nyíláson nehézkes lesz az áthaladás. Általában az ajtót le kell zárni, hogy korlátozza a hideg levegő áramlását. Egyes modellek speciális szigetelőperemmel vannak felszerelve.