40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Pórázok macskáknak

A látszat ellenére a macskavezeték nagyon hasznos kiegészítő. Bár meglehetősen ritka, hogy egy macska a gazdája lába mellett sétáljon, a biztonsága érdekében mindenképpen pórázon kell tartani a macskát a lakáson kívül - mind séta közben, mind az állatorvoshoz vezető úton.

A szabadban élő házimacskák általában hám vagy póráz nélkül (legfeljebb nyakörvvel) mozognak. Ez azonban elsősorban azokra az állatokra vonatkozik, amelyeket születésüktől fogva arra tanítottak, hogy a szabadban, vidéken vagy a város szélén lévő kertes házban éljenek. A "kanapés" macskák kiengedése a lakótelepen számos kockázattal jár (a száguldó autóktól a póráz nélkül sétáló kutyákig), különösen, ha a macska nem szokott egyedül sétálni.

 

 

Szükség van macskapórázra?

Van-e egyáltalán értelme házimacskát kivinni a szabadba? A legtöbb benti háziállatnak erre nincs szüksége. Ellenkezőleg, ha megpróbáljuk kiengedni őket, általában a végén elszaladnak - mélyen a lakásba. A macskák nem szeretik a változást, és ha biztonságban és boldogan érzik magukat a területükön, amely a gazdájuk otthona, nincs szükségük arra, hogy elhagyják azt. A négylábú macskáknál a kint tartózkodás erős kellemetlenséggel, sőt pánikkal jár. Miért érdemes tehát hámot és pórázt beszerezni a macskának?

 

Póráz a macskának szállítás közben

Bár a macska minden szükségletét kielégítheti gondozója tetőterében, néha egyszerűen szükség van arra, hogy kimenjen a szabadba - állatorvoshoz, költözés vagy utazás miatt. Mivel a macska nem érzi magát biztonságban és biztonságban ezekben a helyzetekben, nem várható kiszámítható viselkedés. Egyes négylábúak kitartóan ragaszkodnak az állattartójukhoz, mások elszaladnak, hogy menedéket találjanak. Vannak olyanok is, akik egyszerűen csak kíváncsiak a világra, és annak ellenére, hogy egy sikeres szökés után hajlandóak visszatérni, nehezen találnak haza, különösen egy új helyen. Ezért, ha macskájával elmegy, ne engedje le a pórázról.

 

Macskapóráz sétákhoz

Annak ellenére, hogy a macskák nem szívesen hagyják el a saját területüket, nagyon jó ötlet, ha azt egy nyílt területtel bővítjük. A séták jót tesznek az alacsony aktivitású macskák egészségének. Egyszerűen csak sok örömet okozhatnak a macskának, ha már megszokta az új helyet. Érdemes legalább megpróbálni kisétálni a házból a macskával. A macska személyiségét szem előtt tartva azonban még az ismerős területen sem szabad a macskát póráz nélkül elengedni. A macska nem egy szigorúan engedelmes állat, amely képes a gazdája lábához sétálni vagy parancsra odajönni. A biztonsága érdekében jobb, ha egy pillanatra sem veszítjük el az irányítást felette.

 

Hogyan válasszak pórázt a macskámnak?

Az állatkereskedésekben a pórázok széles választéka kapható. Az adott modell kiválasztása az Ön igényeitől függ. A hosszú póráz a macskának kényelmetlen lesz, ha csak a biztonságos autós szállításhoz kell használni. Ha macskája szeret sétálni, akkor az automata póráz a legjobb választás. A macskák számára általában a 3 méterig meghosszabbítható modellek alkalmasak. Egy kíváncsi védenc esetében érdemes még hosszabbat keresni, hogy például szabadon fel tudjon mászni egy fára.Nem igazán számít, hogy milyen anyagból készült a póráz. Fontos, hogy tartós és kopásálló legyen. Fontos, hogy a kiválasztott pórázt a hámhoz lehessen csatlakoztatni - nem szabad a nyakörvhöz rögzíteni! Ha erősebben rángatják (ami nem ritka, ha macskával sétálnak - akár ugrándozó, akár kíváncsi -, az állat megsérülhet a kényes nyaki gerincoszlop. Mindenekelőtt azonban egy mozgékony négylábú könnyen ki tud szabadulni a legtöbb nyakörvből. Annak érdekében, hogy a pórázon való sétálás teljesen biztonságos legyen a macska számára, feltétlenül szükséges, hogy azt megfelelően összeillesztett hámokkal együtt használja.