40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Keresés szűkítése

Automata etetők és itatók macskáknak

Egy automata macskaeledel és macskaitató sokkal könnyebbé teszi a macska gondozását. Az ilyen kiegészítőknek köszönhetően a macska mindig hozzáférhet a szennyezetlen ételhez és vízhez, még akkor is, ha nem vagyunk otthon. A macskaeledel-adagoló biztosítja az eledel higiéniáját, és a legújabbaknál lehetőség van az ételek meghatározott napszakra történő programozására is. A macskakutak viszont szellőztetik a vizet, és csapdába ejtik a mikroorganizmusokat a vízből. A minták és színek széles választékával olyan eszközt választhat, amely a macskáknak és a gondozóknak egyaránt megfelel.

 

 

Milyen típusú macskaeledel-adagolók és macskaitatók léteznek?

A macskaeledel-adagolóknak és macskaitatóknak több típusa létezik. Választhat a legegyszerűbb kivitelű, műanyag macskaeledel-adagoló tálak közül. Ezek két részből állnak - az alsó részből, amely a tál, amelyből a macska eszik vagy iszik, és a felső részből, amely a tartály, amelybe több ételt vagy vizet öntenek.

Választhatja az automata macskaeledelt is. Ezek már jóval drágábbak, de robusztusabbak és tartósabbak.

A macskaitalosok lehetnek egyszerű adagolók, olyanok, amilyenekbe az ételt töltjük. Ez azonban csak egy tál vízellátását biztosítja. Az itató még mindig állni fog, és nem növeli a macska érdeklődését az ivás iránt. Sokkal jobb megoldás, ha egy elemes vagy elektromos macskakutat szerez be kedvencének. Az ilyen szökőkutak általában kerámiából készülnek. A Catit macskakutak a legnépszerűbbek.

 

 

Macskaeledel-adagoló - hogyan válasszuk ki a legjobbat?

A műanyag macskaeledel-adagoló a legolcsóbb, de csak száraz eledellel működik jól. Viszonylag könnyen és gyorsan tisztítható. A tárolóedényben lévő élelmiszer védve van a portól és a szennyeződésektől, a rovaroktól és a kiömléstől. A teljesen automatizált, korszerű berendezésekkel ellentétben ezek a műanyag, közönséges adagolók nem függnek kizárólag az elemektől, az elektromosságtól vagy a mechanikától, így nincs lehetőség arra, hogy valami meghibásodjon, és a macska el legyen vágva a tápláléktól. Fontos megjegyezni, hogy még ha az etetőgép teljesen meg is van töltve, akkor is ajánlatos naponta cserélni a tartalmát, még az el nem fogyasztott és különösen a sózatlan részt is.

Az automata macskaeledelek a legkorszerűbbek, számos praktikus funkcióval, például a macskákba beépített mikrochip-érzékelőkkel, a macska étkezéseinek vezérlésére és adatainak a gondozók okostelefonjára történő továbbítására való képességgel, valamint beépített mérleggel, amely lehetővé teszi az étel pontos adagjainak kiosztását, vagy azzal a képességgel, hogy az ember hangját rögzítve hívja a macskát étkezésre. Az ilyen automata etetőkhöz általában fedeleket csatolnak, amelyek megvédik az ételt a rovaroktól, szennyeződésektől, szőrtől, portól stb., de a kutyát is megakadályozzák abban, hogy hozzáférjen az ételhez. Az etetők fedele a mikrocsip érzékelésekor vagy a tulajdonos által beállított időpontban nyílik. Az automatizált, modern tápok az elektromosságtól, az akkumulátoroktól, a rendszertől függenek.

A kizárólag nedves eledellel táplált macskák gondozói is választhatják az automatákat. A nedves macskaeledel-adagolók még nem annyira elterjedtek, mint a száraztápoké, de ez egyre inkább változik. Ezek azonban különböznek a vízre vagy a száraztápra vonatkozóaktól. Először is, kisebb a kapacitásuk, és általában rendelkeznek az ételek hűtésére szolgáló funkciókkal, például speciális hűtőbetétekkel. Ez nagyon fontos, mivel a nedves eledelnek nem szabad 8-10 óránál tovább szobahőmérsékleten állnia, és meleg napokon ez az idő még tovább csökken.

Az adagolónak könnyen tisztíthatónak és higiénikusnak kell lennie. A csúszásmentes lábak jó kiegészítői annak, hogy az adagoló ne csússzon el a csúszós padlón. Ez különösen fontos a nagyon aktív macskák és azok esetében, amelyek idejük nagy részét a tálak közelében töltik és játszanak. Ha nyomon akarja követni, hogy mennyi étel és víz fogyott ki az adagolóból, akkor a legjobb, ha érzékelőkkel ellátott vagy olyan átlátszó burkolattal rendelkező berendezésbe fektet be, amelyen keresztül mindent látni lehet. Választhat egy tálas vagy több tálas ételadagolót: 2, 5, 6 stb. A nagyobb számú tál jól működik. A több tál jó a gyakrabban evő macskáknak, de kisebb adagok.

 

 

Macskakút - az ideális itató?

A macskakút különbözik egy közönséges vízadagolótól. Ez egy olyan készülék, amely beépített és cserélhető szűrőkkel, például szénszűrőkkel rendelkezik, amelyek tisztítják a vizet és javítják annak ízét. A macskakutak frissen tartják a vizet, és ami a legfontosabb, levegőztetik azt azáltal, hogy keringésbe hozzák, így a macskák sokkal szívesebben isznak belőle. Fontos megjegyezni, hogy a macskák természetüknél fogva nagyon keveset isznak, ezért hajlamosak kiszáradni és vizeletürítési problémákkal küzdeni. Nagyon fontos, hogy a macskákat ivásra bírjuk, és erre ösztönözzük őket, ez segít minimalizálni a betegségek kockázatát a jövőben. A megfelelő folyadékpótlás még mindig különösen fontos az idősebb, beteg és nagyon aktív macskák esetében, valamint a meleg hónapokban, például nyáron. Sok macska nem szívesen iszik álló vizet, pl. tálban; egy macskakút itató ilyen esetekben megmentő lehet.

Félős, félénk vagy zajérzékeny macskák esetében célszerű olyan csendes adagolót választani, amely nem kelt hangos zajokat, amelyek elriaszthatják és elijeszthetik a macskát.