40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Keresés szűkítése

Ruhák kutyáknak

Kutyakabátok, dzsekik, pulóverek, mellények vagy csizmák kutyájának. Ezek azok a ruhadarabok, amelyek bekerülhetnek kedvence szekrényébe. Mielőtt kiválasztanád a kutyád ruhatárát, érdemes átgondolnod, hogy milyen időjáráshoz lesz a kutyád a legmegfelelőbb. Ezután a mi és kedvencünk igényeinek megfelelően választhatjuk ki a legjobb megoldást. A gyártók fényvisszaverő ruházatot vagy kiegészítőket is kínálnak, hogy a sötét estéken a kutyák biztonságban és távolról is láthatóak legyenek.

 

 

Milyen kutyaruháink vannak?

A ruhadarab rendeltetésétől függően lehet különbséget tenni:

Kutyakabátok és dzsekik - többnyire pehelytöltettel vagy meleg béléssel. Ezek elsősorban téli kutyaruhák, azaz jellemzően hideg és nagyon hideg kirándulásokhoz. Nagyon jól felmelegednek és melegen tartanak. Egyesek szél- és vízállóak is.

Kutyáknak szánt pulóverek - ezek illeszkednek a legjobban a kutya testéhez, kellemes és kellemes tapintásúak. Már tavaszi vagy őszi időben is jól használható, télen pedig például kabát alá, vagy a jobb hővédelem érdekében egy mackintosh alá.

Esőkabátok: A kutyakabátok és köpenyek olyan ruhadarabok, amelyek elsősorban a szél és az eső ellen védenek. Hajlamosak arra, hogy ne melegedjenek fel és rosszul tartsák a hőt. Azok a kutyák, amelyek nem szeretik a hideget, pulóvert is viselhetnek alatta. Könnyű és vízálló anyagokból készülnek. Összehajtogatva kis helyet foglalnak el, így kézitáskába vagy zsebbe pakolhatók.

Garbó - a kutya nyakának és torkának védelmére tervezték. Könnyebbek, mint a kabátok vagy pulóverek. Néha csak a nyak körül viselt pánt formájában, néha pedig egy egész pulóver formájában.Minden attól függ, hogy mit vár el a háziállat külső ruházatától. Természetesen semmi sem akadályozhatja meg, hogy kedvencét az összes lehetőséggel felszerelje, és minden nap másképp öltöztesse az időjárásnak megfelelően. Jó tudni azonban, hogy a hideg elleni legnagyobb kiegészítő védelemre leggyakrabban a kis és miniatűr fajtájú, gyengén szőrös vagy részben kopasz kutyáknak van szükségük. A leggyakoribb célcsoportok miatt egyes gyártók speciális ruházati vonalakat hoztak létre yorkik, máltaiak, shih-tzu-k, agarak és kínai sörények számára. Többek között ezek azok a kutyafajták, amelyek gyakran megfagynak szeles és hideg időben, és elkezdik kerülni a sétákat, mert nem társítják őket semmi jóval. A megfázás vagy a szélfúvás megfázáshoz vagy a kutya testének általános legyengüléséhez vezethet. Ilyen esetekben a megelőzés lehet a legjobb megoldás, azaz a meleg téli ruhák, illetve a kevésbé kedvezőtlen körülmények között más ruhadarabok felöltöztetése a háziállatra.

A hosszú, vastag szőrű kutyák esetében hasznosnak bizonyulhatnak az esőkabátok és a köpenyek. Megakadályozzák, hogy a szőrzet átázzon és összekoszolódjon például a sárral.Ősszel és télen érdemes további, fényvisszaverő ruházatot vásárolni és felszerelni a kutyát, hogy növeljük a láthatóságát. A gyártók a termékek egész sorát kínálják fényvisszaverő elemekkel vagy ilyen egész darabokkal. Ez nagyban növeli a kutya és gondozója biztonságát a reggeli vagy esti séták során, amikor még sötét van.

Vannak olyan kutyabakancsok is, amelyek megvédik az érzékeny tappancsokat a túlzott hidegtől, a hótól, és ami még fontosabb, az irritáló sótól, amellyel a járdák télen tele vannak szórva.

 

 

Hogyan válasszak ruhát a kutyámnak? Hogyan mérjem meg a kutyámat?

A kutyaruházat számos méretben és szabásban kapható. A kabátoknak vagy pulóvereknek a lehető legjobban kell illeszkedniük, és nem korlátozhatják a kutya mozgását, nem irritálhatják, és nem okozhatnak horzsolásokat. Nagytestű kutyáknak és kis háziállatoknak való ruházatot egyaránt talál. Minden a választott mérettől függ. Hogyan válasszunk tehát olyan ruhadarabot, amely illik és jól áll? Minden gyártó kissé eltérő méretet ad meg, de a legtöbb gyártó egyetért abban, hogy hol kell megmérni a kutyát. A jól illeszkedő ruhadarabhoz általában két mérésre van szükség:

A kutya testhossza - a nyaktól (nagyjából a 2. nyakcsigolya környékén) a farok tövétől (nagyjából a keresztcsont csúcsának magasságában - a farok kezdeténél) mérve.

A kutya mellkasának kerülete - a mellkas legszélesebb pontján, körülbelül a kutya szegycsontjának magasságában mérve.

A méret meghatározásához néha további mérések szükségesek: a mancsok kerülete (mellső mancsok esetében a hónalj alatt, hátsó mancsok esetében az ágyéknál) és a nyak kerülete (körülbelül a második nyakcsigolya magasságában, az ádámcsutka alatt mérve).

Fontos megjegyezni, hogy ahhoz, hogy a mérések megbízhatóak legyenek, a méréseket akkor kell elvégezni, amikor a kutya álló helyzetben, sík és egyenletes felületen áll. A fejének előre kell néznie, és az izmai nem lehetnek megfeszülve.

A kutyaruhák divatos és esztétikus kiegészítői lehetnek a stílusnak. A fő funkciójukat - hogy megvédjék a kutyát a hidegtől és az esőtől - azonban nem szabad elfelejteni. A megfelelően illeszkedő és jól illeszkedő ruházat második bőrként viselkedik a kutya számára, anélkül, hogy útban lenne. A kis- vagy nagytestű kutyák téli ruhái valóban jelentős meleget és hőkomfortot adhatnak, ezért nem szabad őket meleg időszakban vagy zord időjárás nélküli napokon a kutyákra húzni. Ha túlságosan felöltözteti kedvencét, az túlmelegedéshez vezethet.