40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Keresés szűkítése

Macskaszállítók

Függetlenül attól, hogy a macskája a szabadban van-e vagy sem, évente legalább néhányszor szükség lesz rá, hogy meglátogassa az állatorvost, vagy hogy elmenjen velünk egy - rövidebb vagy hosszabb - útra. Ezek nagyon stresszes események a macskája számára, ezért rendkívül fontos, hogy a szállítás a lehető legkényelmesebb legyen számára, és hogy a körülményekhez képest a lehető legnagyobb biztonságban érezze magát - mind külső, mind belsőleg.

 

 

Melyik macskahordozót válasszam?

Amikor eldönti, hogy milyen macskahordozót vásároljon, először is a macskája méretét kell figyelembe vennie. Függetlenül attól, hogy milyen hosszú utat fog vele megtenni, kényelmesnek és megfelelő méretűnek kell lennie - a macskának kényelmesen kell tudnia fordulni és feküdni benne. Ha úgy találja, hogy a cicája nagyobbra nőtt, mint amire számított, és a hordozó szűkös, ne habozzon új, nagyobb hordozót vásárolni.

Ami az anyagukat illeti, vásárolhatunk műanyag, szövet vagy akár fonott hordozható házikót is háziállatunk számára.

Ami a higiéniát és a használatot illeti, a műanyag hordozókat a legkönnyebb tisztán tartani - ha a macska stresszből véletlenül belepisilne a hordozóba, nem okoz gondot lesikálni, mivel a legtöbb modell két, kampókkal összekapcsolt részből áll, amelyek könnyen szétválaszthatók.

A műanyag modellek általában speciális tartókkal is rendelkeznek, amelyeken keresztül áthúzhatjuk az autópántokat, és ennek megfelelően rögzíthetjük macskánkat. Ami az ajtót illeti, választhatunk műanyag és fém ajtók között. A fémből készülteket erősebb és nehezebb macskáknak ajánljuk, mivel a műanyagból készültek nem biztos, hogy ellenállnak az erős macskamancsok rúgásának.

Hogy egy kicsit kellemesebbé tegye az utazást egy ilyen hordozóban, a hordozó alját kibélelheti egy takaróval vagy egy praktikus higiéniai betéttel, amely felszívja az összes folyadékot és a szagok nagy részét, ha a macska hólyagja gyenge.

Más típusú hordozók szövetből készült, megfelelően párnázott, cipzárral záródó táskák. Ezek is nagyon kényelmes megoldást jelentenek a macska számára, míg a tisztán tartásuk kissé nehezebb. Az ilyen hordtáskák nagy előnye, hogy gyakran hosszú pánttal rendelkeznek, így a táskát a vállán is hordozhatja, ami nagyon megkönnyíti az utazást, különösen akkor, ha a macskán kívül bőröndöt, hátizsákot és több táskát is cipelnie kell.

Választhat egy fonott anyagból készült hordozót is, amely szintén nagyon kényelmes a macskának (bár a legjobb, ha az alját puha takaróval vagy párnával béleli ki). A rácsok tömör fémből készültek, ami gyakorlatilag biztossá teszi, hogy a macska nem fog tudni magától kiszabadulni. Ez azonban nem praktikus megoldás, mivel az ilyen házak általában nagyok, formátlanok és nehezek, és nehezen tisztán tarthatók.

 

 

Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a macska ne stresszeljen a macskahordozó miatt?

Még egy fontos szempont - hogy a macska utazásai kellemesebbek legyenek, érdemes a hordozót olyan helyen tartani, amely a macska számára elérhető, így van esélye megszokni, szundikálni, szaglászni. Ne rejtse a hordozót egy szekrénybe, hagyja, hogy a macska állandóan szemmel tartsa, így nem csak nagy stresszel és állatorvoslátogatással jár majd, ami mind a háziállat, mind a gazdi számára stresszt spórol.