40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Keresés szűkítése

Utazó felszerelés kutyáknak

Akár nagy amatőr utazó, akár kimondottan otthonülő kutya, az utazás elkerülhetetlen - egyikük örömére, másikuk bánatára. Egy nyaralás, egy költözés vagy a sokak által rettegett állatorvos mind-mind olyan okok, amelyek miatt kutyájának kényelmesen és biztonságban kell lennie szállítás közben.

Éppen ezért érdemes gondoskodni a megfelelő utazási felszerelésekről, hűtési termékekről és egyéb kiegészítőkről, amelyek nemcsak valóban növelik a kutya biztonságát, hanem optimális kényelmet is biztosítanak a legtöbb háziállat számára - valljuk be - kellemetlen helyzet során.

 

 

Milyen utazási eszközök növelhetik a vezetés biztonságát?

Kutyáját autóval szállítani elég nagy kihívás. Annak érdekében, hogy ez minden fél számára élvezetes legyen, érdemes beszerezni egy megfelelő kutyahordozót vagy autós hámot, amely nemcsak biztonságban tartja a kutyát, hanem egy helyben is tartja, így nem kell tartani egy esetleges balesettől, ha a kutyus hirtelen örömmel az ölébe akar ugrani.

Annak érdekében, hogy kutyája ne kóborolhasson a járműben, vásárolhat egy elválasztóhálót, amely az első ülések mögé rögzíthető, hogy kedvence ne érje el a vezetőt, vagy egy masszívabb rácsot, amely a hátsó ülések mögé rögzíthető, ha kutyája a csomagtartóban utazik.

Egy másik kényelmi funkció, amely növeli kedvence kényelmét az utazás során, az autószőnyeg, amely az első és a hátsó ülésekre akasztva megakadályozza, hogy kutyája leessen az ülésről.

Mivel a kutyák csirkefogók, arra is gondolhatsz, hogy a nyitott ablakokat egy vízszintes autóráccsal rögzítsd - ha valamelyik csirkefogó túlságosan kihajol, és kanyarban kiesik, nem akarod, hogy ez történjen.

 

Milyen gyalogos felszerelés?

A kutyasétáltatók is egyre népszerűbbek, általában kétkerekűek, utazótáskákra hasonlítanak, és leggyakrabban cipzárral vagy szilárd tépőzárral rögzítik őket. Könnyedén kerékpárhoz rögzíthetők, így felejthetetlen élményt és sok szórakozást nyújtanak kedvenceinknek.

Egy másik érdekes kényelem a kerékpárhordozók, amelyeknek köszönhetően a háziállat érezheti a szelet a hajában, és elég nagy sebességre tehet szert.

Akár sétáltatjuk, akár lovagolunk, fontos, hogy ne feledkezzünk meg kutyánk alapvető szükségleteiről - ételről és italról. Éppen ezért érdemes beszerezni az összecsukható utazótálakat, amelyek nagyon kompaktak és praktikusak. A vizes palackok is fontosak, különösen azok, amelyek megfelelő hőmérsékleten tartják a vizet.

Ha ezeket a javaslatokat szem előtt tartja, kutyája biztosan jobban fogja viselni az utazással járó stresszt. Ha az autót vagy az utazást nem kizárólag az állatorvoshoz köti, akkor idővel legalább egy kicsit magabiztosabbá kell válnia az utazással kapcsolatban. Ne feledjük, hogy kutyánk biztonsága és kényelme az első!