40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Keresés szűkítése

Labdák kutyáknak

A piacon számos kutyagolyó modell létezik. A választásnál vegye figyelembe a négylábú kutya méretét és erejét, valamint állkapcsának fogósságát. A túl kicsi játék veszélyes lehet - lenyelheti, míg a túl nagy játékot az állat nehezen tudja a fogai között tartani.

A labda az egyik kedvenc kutyajáték. Ennek aligha tud ellenállni bármelyik négylábú kutya. A kutyagolyó különböző méretű, formájú és színű, és különböző tulajdonságokkal rendelkezik. A vele való játék rendkívül fontos szerepet játszik az állat megfelelő fejlődésében és jólétében.

 

 

Kutya labda - mi a funkciója?

A kutyagolyónak számos fontos funkciója van. A vele való játék arra ösztönzi a kutyát, hogy fizikailag és szellemileg is mozogjon. Ezenkívül lehetőséget nyújt a felgyülemlett stressz és energia levezetésére. Ez csökkenti annak kockázatát, hogy kutyája tönkreteszi a berendezési tárgyakat vagy a ruházatot. Az unalom leküzdésére is tökéletes. Ez gyakran kellemesebbé teszi a tulajdonos hazatérésére való várakozással töltött időt. Serkenti a természetes ösztönöket, kergetőzésre kényszeríti őket, és segít megtanulni az apportírozást.

 

 

Mit kell figyelembe vennem, amikor labdát választok a kutyámnak?

Mind a helyhez kötött, mind az online állatkereskedések rendkívül széles választékban kínálnak kutyagolyókat. A játék kiválasztásakor a tulajdonosokat elsősorban a biztonságnak kell vezérelnie. A labdát a kutya fizikai jellemzőihez - erő, méret és állkapocsfogás - kell igazítani. A gyártók állításai ellenére nincs elpusztíthatatlan kutyagolyó. Az állat különböző módon lép kölcsönhatásba a játékkal - harapdálja és rángatja, kemény felületeken (például köveken, betonon) játszik vele. A túl puha labda nagyon gyorsan lebomlik, a túl kemény labda pedig rossz hatással lehet a kutya fogaira. Jó választás a gumilabda, amelynek fülei tovább masszírozzák az ínyt és elősegítik a szájhigiéniát. Egyesek még ízesített változatban is kaphatók. Az is jó ötlet, hogy olyan játékokat válasszon, amelyeken kevés szennyeződés gyűlik össze. Jobb, ha lemond a teniszlabdáról a kutyának, amelyhez mindenféle szennyeződés tapad. Ráadásul egy ilyen piszkos játékba harapva (a felülete néhány nap múlva olyan lesz, mint a csiszolópapír) a zománc tartósan károsodhat.

 

 

Milyen típusú kutyagolyók léteznek?

A legnépszerűbb labdák közé tartoznak a nyikorgó labdák. Gyakran vinil "sünök" formájában jelennek meg, amelyek pumpáláskor hangot adnak ki. Egy ilyen típusú, 10 cm átmérőjű játékért kevesebb mint 10 fontot kell fizetni.Egy másik figyelemre méltó lehetőség a kutyagolyó, amely lyukkal rendelkezik a finomságok számára, ami tovább serkenti a játék iránti vágyat. Az úgynevezett ínyencgolyó nem csak örömforrás, finom illatú zsákmányt tartalmaz, azt kell kihozni, cserébe automatikusan jutalmat kapunk a jól végzett munkáért. Lehetnek rajta egyedi lyukak, amelyeken keresztül az ételek kiesnek. Lehet áttört is. A választás a nehézségi szinttől függ - minél kisebbek a lyukak, annál nehezebb a játék.Egy másik gyakori attrakció a kutyának szánt labda a madzagon, amely különböző változatokban kapható - egy, két, három vagy akár négy labdával. Tökéletes rágásra, rágásra, apportírozásra és húzásra. A zsinórra fűzött labdákat kényelmesen lehet dobni, és a kutya könnyen felveheti őket, ha a zsinórt tartja. Egy ilyen játék ára körülbelül 30 font.A kutyádnak szánt világító labdákat is érdemes megfontolni. LED-fényük van, amely pattogáskor aktiválódik, és játék közben villog. Ez az elem még inkább felkelti a háziállat érdeklődését, és játékra serkenti. A lusta kutyák tulajdonosainak viszont olyan labdákat kell keresniük, amelyek beépített mechanizmussal rendelkeznek, amely dinamikusan és véletlenszerűen mozgatja a játékot, így ösztönözve az állatot az üldözésre. Ezek az ilyen típusú játékok a drágábbak közé tartoznak. Több mint 50 fontot fog fizetni értük.

Kosárba
hozzáadva