40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Keresés szűkítése

Jutalomfalatok macskáknak

A legtöbb macska igazi ételimádó. A kedvenc finomságok eléggé motiválhatják őket bizonyos tevékenységek elvégzésére. Kényeztesse macskáját olyan finomságokkal, amelyek nemcsak ízletesek, de biztonságosak is a háziállatok számára, és támogatják a megfelelő fejlődésüket. Kényeztetések, amelyek megakadályozzák a szőrlabdák kialakulását, elősegítik a macskák foghigiéniáját, vitaminokat biztosítanak és egészséges szőrzetet biztosítanak. És még a legnyűgösebb macskák is szeretik őket!

 

Minden macskaeledel az étrend kiegészítője, és nem tekinthető az étrend alapjának. Ezek nem teljes értékű termékek, csak kiválasztott vitaminokkal vagy elemekkel dúsított kezelések. Ajánlott étkezések között, sikeres játék után, jutalomként vagy edzés közben adni.

 

Mik a különböző macskaeledeleket? Melyek a legjobb választás?

A macskafalatok piaca folyamatosan bővül és erősödik. Időről időre új és továbbfejlesztett ajánlatok jelennek meg a gyártóktól, hogy a macskáknak ízben és a gondozóknak pénzben is örömet szerezzenek. A megalapozott vásárlásnak mindkettőt magában kell foglalnia, de a kompozíció ügyes megválasztása is fontos. A macskaszülők számára elsődleges fontosságú, hogy kedvencük egészséges és szép állapotban maradjon. Elérhető:

 

Természetes macskaeledel: ezek a legegészségesebbek és a legajánlottabbak. Rengeteg olyan tápanyagot tartalmaznak, amelyek a húsevők szervezetében a legjobban felszívódnak. Értékes állati fehérjét biztosítanak, amely pozitív hatással van az izomszövet felépítésére és regenerálódására. A természetes és egészséges macskaeledelekben a húson kívül ritkán adnak hozzá más összetevőket, mivel ez egyszerűen nem szükséges az előállításukhoz. Ezért a gabonafélék és egyéb ballasztok hiánya nem terheli meg az emésztőrendszert, és nem biztosít további kalóriákat. Az ilyen finomságokat meglehetősen erős illat és íz jellemzi, így aligha tud ellenállni nekik bármelyik macska. Különböző formákban, alakzatokban és textúrákban kaphatók. A felhasznált húsok széles választéka azt jelenti, hogy a gondozó gyakran új ízélményt nyújthat a háziállatnak. A húsfalatokkal együtt a legjobb jutalomfalat a macskáknak. Ezek között megkülönböztethetjük:

- Szárított jutalomfalat: ez a tartósítási módszer nem teszi tönkre a felhasznált összetevők tápértékét, és a macskák szervezete könnyen hozzáférhetővé és gyorsan felszívódnak. A szárított csemegék gazdag fehérjeforrás és alacsony zsírtartalmúak. Ideálisak minden macska kényeztetésére, beleértve azokat is, amelyek hajlamosak a túlzott súlygyarapodásra. A háziállatok nagymértékben elfogadják őket, és hosszú eltarthatósági idővel rendelkeznek. A halszárított termékek a macska étrendjének olyan mikrotápanyagokkal való kiegészítésére szolgálnak, mint a D-vitamin, a jód vagy az értékes aminosavak, amelyek javítják a szervezet általános működését.
Húsból készült szárított csemegék, különféle állatfajokból: csirkétől, kacsától, pulykától kezdve a nyúlon át a marháig. Leggyakrabban csíkok, filék vagy kockák formájában.

- Fagyasztva szárított finomságok: az ilyen rágcsálnivalók 70-96%-os eltávolításával dehidratálódnak, ez a termékek alacsony nyomáson történő fagyasztását követő dehidratálással érhető el. Ezek egészen különleges, nagyon intenzív ízű és illatú finomságok. Emiatt nem biztos, hogy minden kisgyermek számára alkalmasak. A fagyasztva szárított finomságok azonban nagyon egészségesek, mivel ez az előállítási eljárás biztosítja, hogy az összetevőkben lévő tápanyagok nagy része megmarad. Nagyon hosszú eltarthatósági idővel rendelkeznek.

- Fű - a főleg lakásban tartott macskák étrendjének nagyon fontos része. Ősszel és télen is hasznos, amikor a természetes fű meglehetősen kevés. A macskák nem emésztik meg a füvet, az egyfajta ballasztot biztosít számukra az emésztőrendszerükben. Segít a macskáknak, hogy megtisztítsák magukat. A fűevést vagy hányás követi, vagy megkönnyíti a szőrlabdák szállítását az emésztőrendszeren keresztül. A macskák napi ápolásakor és mosakodásakor szőrlabdák, úgynevezett pilobezoárok képződnek. Ha hosszú időn keresztül nem ürülnek ki, akkor a macska gyomrában vagy beleiben megtelepedhetnek, és különböző szövődményeket okozhatnak. A vetett fű legfeljebb két hétig tart.

 

Húsos jutalomfalat macskáknak: a macskák által könnyen emészthető, legértékesebb aminosavakat biztosítják. A terméktől függően több vagy kevesebb zsírt és energiát tartalmaznak. Különböző állatfajokból készülhetnek, a legkifinomultabbaktól - vadhús, fácán - a legelterjedtebbekig - baromfi vagy szarvasmarha. Az ilyen egészséges és értékes termékeknek jelenleg számos formája létezik, például csíkok, kockák, pálcikák, pálcikák és kabanók. Érdemes alaposan ellenőrizni az ilyen finomságok összetételét, és olyanokat választani, amelyekben nincsenek felesleges adalékanyagok, tartósítószerek, színezékek stb.

 

Sütik, cseppek, töltött krokettek - A szépen megmunkált és édes finomságok szénhidrátforrást jelentenek. Gyakran különleges alkalmakra, például a háziállat születésnapjára szánják, így emlékezetes és ízletes látványosságot jelentenek. Az ilyen sütemények színes és érdekes mintái különösen vonzóak a gyermekek számára, így szívesen töltenek minőségi időt kedvencükkel. A töltött krokettek tele vannak ízekkel, és a meglepő töltelékkel ellátott ropogós belsejébe jutni a macska számára is szórakoztató lesz. Az ilyen típusú termék népszerű márkája a Dreamies macskaeledel.

 

Speciális rágcsálnivalók macskáknak: ezek között szerepelnek az allergiás macskáknak szánt finomságok. Az ezekben kiválasztott fehérjeforrások minimalizálják az allergiás reakciók kockázatát, legyen szó akár bőr- vagy emésztőrendszeri reakciókról. A gyártók kínálnak macskaeledeleket az elválasztáshoz és fogászati eledeleket is, amelyek kifejezetten a szájhigiéniai problémákkal küzdő macskák számára készültek.

 

Elérhető:


- növényi kivonatokat tartalmazó snackek, például menta a lehelet felfrissítésére
- speciális összetevőkkel a fogkő eltávolítására
- speciális formákkal az íny masszírozására

 

Macskapaszták: a különféle ízesítésű, nagy segítséget jelenthetnek a kényes háziállatok gondozóinak. Az ilyen macskaeledel általában nagyon finom, és a legtöbb macska szereti őket. Így a nem túl kedvelt ételek ízesítésére, a tabletta álcázására vagy akár játékok töltelékeként is felhasználható. A gyártók gyakran színtelenítő összetevőket adnak a macskapasztákhoz.Az üzletekben találhat olyan jutalomfalatokat is, amelyek egy adott életszakaszban lévő macskák számára készültek, pl. cicák számára (az ilyen jutalomfalat puhább textúrájú, könnyen rágható, miközben növeli a fehérje- és energiaszintet), idősek számára (általában puha és kis darabok formájában, de csökkentett energiaellátással), vemhes vagy szoptatós macskák számára. Ezek a felosztások megkönnyíthetik a megfelelő termék kiválasztását, de ezek olyan irányelvek, amelyeket szigorúan be kell tartani.

A macskaeledel ilyen nagy választéka közül érdemes kiválasztani azokat, amelyek kedvence állapotának javítására szolgálnak, és további értékekkel egészítik ki étrendjét. A legjobb jutalomfalat nem tér el túlságosan a macskák természetes étrendjétől, és nem túlságosan feldolgozott. Taurint, fehérjét és állati zsírokat tartalmaznak. Ajánlatos cukor, gabonafélék, mesterséges tartósítószerek és színezékek nélküli jutalomfalatokat adni. Ezek a legértékesebbek és legegészségesebbek háziállataink számára.

 

 

Milyen előnyei vannak a finomságoknak?

Amellett, hogy a macskacukor az állat számára is szórakoztató, hasznos nevelési segédeszköz és támogatás lehet a gondozó számára.

Az olyan macskák számára, amelyek szeretnek együttműködni a gazdájukkal, vagy szellemi erőfeszítést igényelnek, a kedvenc jutalomfalatokat mindenféle parancs megtanítására használhatjuk, és remek jutalom és motiváció. Az ilyen tevékenységekhez érdemes fehérjében és mikrotápanyagokban gazdag rágcsálnivalókat választani, hogy a szellemi tevékenység során extra energiát biztosítsunk.

Nagyszerű ötlet lehet, ha saját macskajátékot készíthetsz a csemegék felhasználásával. Ez egy ideig lefoglalja a háziállatot, például amíg a gondozók dolgoznak, vagy nem tudnak jelenleg gondoskodni róla. Kis lyukakat vágunk pl. egy tekercs papírtörlőbe, és az oldalakat pl. egy papírgombolyaggal zárjuk le. Most már csak annyi van hátra, hogy néhány finomságot öntsön a játékba, és hagyja, hogy a macska dolgozzon.

A macskaeledel másik praktikus felhasználási módja lehet a szimatszőnyeg betétjeként való használata.

A jutalomfalat adása jutalomként, ösztönzésként vagy egyszerűen csak változatosságként az étkezések között erősíti a gondozó és a háziállat közötti kapcsolatot. Ez nagyon fontos, és lehetővé teszi számukra, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz, és megtörjék a jeget az ismerkedés kezdeti szakaszában.Mindig tartsa szem előtt, hogy amikor természetes, fogászati, allergia elleni vagy egyéb rágcsálnivalókat ad a macskáknak, a mértékletesség a legfontosabb. Érdemes betartani a gyártók ajánlásait a javasolt napi mennyiségre vonatkozóan. Ennek elmulasztása még a legegészségesebb és legértékesebb macskaeledelekkel is túlzott súlygyarapodáshoz vagy emésztési problémákhoz vezethet.Mindenféle jutalomfalatnál tanácsos elolvasni az összetevőket, hogy tisztában legyen azzal, mit ad kedvencének, és a számára legmegfelelőbbet válassza ki. Fontos, hogy a macskáknak nem szabad emberi rágcsálnivalókat vagy ételeket adni, különösen: avokádót, paprikát, hagymát, fokhagymát, metélőhagymát, szultánbogyót.