40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Kutyaszállítók

A hordozó a kutyák egyik legfontosabb felszerelési tárgya. Előbb-utóbb szüksége lesz rá, akár utazáshoz, akár egy kiállításon, ágyként is használható.

 

 

Milyen típusú kutyahordozót válasszunk?

A hordozó típusától függetlenül nagyon fontos a kutya mérete. Végül is nem akarjuk, hogy az utazás megpróbáltatás legyen számára. A méretéhez és súlyához kell igazítani.

Általánosságban elmondható, hogy ezeket a hordozókat macskák és kisebb kutyák számára tervezték, mivel egy német juhászkutyát nem lehet bepakolni egy hordozóba. A német juhászkutyák számára sokkal alkalmasabbak a szállító ketrecek, de erről majd később.

A kutyának elegendő helynek kell lennie, le kell tudnia feküdni és szabadon meg kell tudnia fordulni. Elfogadhatatlan, hogy a háziállatot egy kicsit erővel beljebb szorítsuk. A megkérdőjelezhető kényelem mellett ez ízületi és hátproblémákhoz vezet, nehezíti a légzést, és mindenekelőtt (különösen vezetés közben) nagyon veszélyes.

 

A kutyahordozók típusai

A megfelelő méreteken és terhelhetőségen kívül a kutyusunk temperamentumához is hozzá kell igazítanunk a hordozót. Lehet, hogy olyan hordozót kell választanunk, amelynek fém ajtaja és megerősített oldala van - hogy a kutyus ne tudja szó szerint szétrobbantani belülről.

A műanyag hordozók a legnépszerűbbek; könnyen karbantarthatók, tartósak és esztétikusak. Leggyakrabban autóövtartóval rendelkeznek, hogy kutyája még biztonságosabb legyen. Választhat olyan modellt, amely elölről vagy felülről nyílik, vagy olyat, amely mindkét lehetőséget kombinálja. Ez egy jó lehetőség, ha autóval, vonattal vagy rövid táv megtételére tervez utazást.

Egy másik típus a szövetzsák, ahol a szövetet egy keretre feszítik. Nagyon kényelmesek a háziállat számára, könnyűek, és gyakran merevítőkkel rendelkeznek, hogy a hordozót a vállunkra dobhassuk, vagy kerekekkel, mint egy bőröndben. Nagy hátrányuk, hogy nehéz őket tisztán tartani, és kevéssé ellenállnak kutyánk éles és kitartó fogainak.

Ami a ketreceket illeti, ez ideális a nagyobb fajták számára, és azok számára, akiknek van egy elég nagy hordozójuk (elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen elférjen benne anélkül, hogy erővel nyomná le a hátsó ajtót). Leggyakrabban alumíniumból készülnek, ezért meglehetősen ellenállóak a sérülésekkel szemben, ráadásul korlátlan friss levegőt és kilátást biztosítanak kutyájának. Egy ilyen megoldás nem alkalmas például vonaton utazók számára; egy ilyen ketrec súlya miatt nagyon nehézkes lenne.Hogy az utazás még kényelmesebbé váljon, a ketrec/hordozó/táska alját puha takaróval (lehetőleg olyannal, amelyet a kutya az otthonához köt) és higiéniai betéttel lehet kibélelni, ami megóv a kellemetlen meglepetésektől.