40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Pálcás játékok

A macskarudak a macskajátékok egyik leggyakrabban vásárolt formája, és a macskák által is leginkább használtak. Választhat extra hosszú, teleszkópos macskarudak, rövidebb, medállal ellátott rudak vagy színes tollakkal vagy más, madzagra vagy gumiszalagra felfüggesztett tárgyakkal ellátott macskarudak közül.

A macskával való játéknak a nap rendszeres részévé kell válnia. Javítja a közös macska-gondozó kapcsolatot, jó kondícióban tartja a macskát, megelőzi a túlsúlyt és a macskaunalmat, ami viszont csökkenti a macskák rossz közérzetének és ennek következtében a depressziónak a kockázatát. A megfelelően irányított macskajáték növeli a macska önbizalmát, ezért elengedhetetlen a félénk és az átmenetet mutató macskák számára.

 

 

 

A legjobb macskajátékok a mozgathatóak! Macska rudak

A macskajáték kiválasztásakor fontos figyelembe venni a macska preferenciáit. Minden macskának megvan a sajátja, az illattól kezdve a textúrán át a rúdhegy méretéig és a színéig. A piacon kapható:

  • Macskarudak egy fából készült tengelyen,
  • Macskarudak műanyag nyéllel,
  • A macskarudak egy plüssfigurával végződtek,
  • Macska rudak tollakkal,
  • Macskarúd hosszabbítóval - gumiszalaggal vagy zsinórral,
  • Macskarudak hosszabbító nélkül - tengely és fogóelem egyszerre


Ha fából készült nyéllel rendelkező horgászbotot választunk, a vele való játék során ügyelni kell arra, hogy a macskát ne üssük meg vele, ami a játéktól való elidegenedést, valamint a macska elszarusodását eredményezheti. A speciális végekkel, általában mozgatható tollakkal ellátott teleszkópos rudak a legdrágábbak, de a legtartósabbak, mivel a macskarúd akasztóját megvásárolhatja, és könnyen kicserélheti.

A macskáknak szánt hosszabbító rudak különösen ajánlottak új családtagok, látogatók és éppen szelídülő, félős macskák számára. Csökkentik a távolságot, de a macska számára mindig megtartják a biztonságos távolságot. Az ilyen mozgatható macskarudak lehetővé teszik azt is, hogy jobban utánozzák a valódi vadászatot, így sokkal gyakrabban kedvelik őket a dorombok.

 

Hogyan játsszon a macskájával?

A legjobb játék a macskával néhány fix elemet tartalmaz, és a teljes vadászási sorrendhez kapcsolódik (játék - evés - mosakodás - mosdás - WC - játék - pihenés). Ne feledje, hogy a macskának, mint ragadozónak, stimulációra van szüksége a támadáshoz. A játék első fázisában a zsákmányt, azaz a játékunkat célba vesszük, és sokáig bámuljuk, miközben alaposan elemezzük a mozgását. Ez az a fázis, amely a leggyakrabban elkedvetleníti a gondozót, és bosszantja ezt a macska tétlenséget. A macska számára valójában ez a legfontosabb fázis, mivel így tudja megbecsülni a játék elkapásának esélyét, és eldönteni, hogy ez egyáltalán reális-e. A következő fázis az üldözés, amely nem lehet különösebben hosszú. A macskák általában a rövidebb, de gyakori támadásokat és a tárgyak elkapását részesítik előnyben. 2-3 kör, nagyjából 5-10 perc hosszúságban, ez egy olyan érték, amely lehetővé teszi, hogy a macska elfáradjon, de mindenekelőtt, hogy elégedettséget szerezzen a futásból, és ne legyen frusztrált. A futás után a macskának el kell kapnia a játékot, és egy darabig együtt kell vele vacsoráznia, ami egy étkezés vagy rágcsálnivaló elfogyasztásával végződik. Ezután újra kezdjük a szakaszokat, az elsőtől kezdve.

A macskával való játéknak a potenciális zsákmány mozgását kell utánoznia, azaz a levegőben játszva - egy légy, madár vagy lepke mozgását utánozva, míg a földön egérnek vagy kis kétéltűnek tettetve magát. A horgászbot mozgása ne legyen monoton, a csak a macskával való játék idejére felállított új elemek, pl. párna, kartondoboz stb. is hasznosak. Ez változatosabbá teszi a macska környezetét, és növeli a játék vonzerejét. Jó ötlet időről időre lecserélni a macskarudakat, vagy felváltva használni őket, és elrejteni az éppen nem használtat.

Minden macska másképp reagál a játékokra. Egyesek inkább a földön, mások a levegőben játszanak. Ezt minden cicára egyedileg kell szabni, hogy a játékidő kölcsönösen kellemes élmény legyen. A macska állapotától, korától és egészségi állapotától függően a játék hosszabb vagy rövidebb ideig is tarthat. A játék intenzitását szabályozni kell, és a macska játékát gyakran kell változtatni, változatosságot adva a játéknak.

 

Hogyan készítsünk macskajátékot?

A macskajáték készítése nem igényel sok pénzt vagy időt. A probléma azonban a horgászbot egyes alkatrészeinek kiválasztásakor merül fel - ezeknek teljesen biztonságosnak kell lenniük az állat számára, és ütközés esetén is kíméletességet kell biztosítaniuk. A gondozónak ügyelnie kell arra, hogy a rúd stabilan készüljön, és az összes tartozékot megfelelően rögzítse.

Egy már használt játékból megmaradt darabot lehet például rúdszárként használni, vagy egy vékony és hosszú fa- vagy műanyagdarabot lehet vásárolni. Amikor macskája számára a rúdhegyről dönt, szabadjára engedheti a fantáziáját, de mindenkor tartsa szem előtt macskája biztonságát. Ennek során érdemes figyelembe venni dorombod preferenciáit, milyen színeket és formákat szeret, kedveli-e a finom tollakat, a kis egereket vagy a nagy és szőrös golyókat. A rúdfüggőt macskamentával vagy valeriánával lehet befújni, attól függően, hogy a macskánk mit szeret jobban. Ha hosszú, teleszkópos macskahorgászbotot választ, a hegyet egy zsinórra vagy gumiszalagra lehet akasztani, és szilárdan a szárhoz rögzíteni. A rövidebb játékoknak nincs szükségük erre az elemre, a hegyet rögtön a botra lehet helyezni.

A barkácsolt macskajátékok előnye a vásárolt játékokkal szemben, hogy közösen, a dorombod jelenlétében készítheted el őket. Már a készítés során észrevehetőek a preferenciái, és az ilyen macska horgászbotot ennek megfelelően lehet módosítani. Minden ilyen munka közelebb hozza egymáshoz a gondozót és a macskát, és ugyanakkor sok örömet és szórakozást nyújt, különösen a gyermekek számára.

A kézzel készített macskajátékok esetében azonban sokkal éberebbnek kell lenni, amikor játszunk velük, és gyakrabban kell ellenőrizni az állapotukat, és ha szükséges, azonnal ki kell cserélni az elhasználódott részeket.

Nincsenek termékek ebben a szekcióban