40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Pálcás játékok

A macskarudak a macskajátékok egyik leggyakrabban vásárolt formája, és a macskák által is leginkább használtak. Választhat extra hosszú, teleszkópos macskarudak, rövidebb, medállal ellátott rudak vagy színes tollakkal vagy más, madzagra vagy gumiszalagra felfüggesztett tárgyakkal ellátott macskarudak közül.

A macskával való játéknak a nap rendszeres részévé kell válnia. Javítja a közös macska-gondozó kapcsolatot, jó kondícióban tartja a macskát, megelőzi a túlsúlyt és a macskaunalmat, ami viszont csökkenti a macskák rossz közérzetének és ennek következtében a depressziónak a kockázatát. A megfelelően irányított macskajáték növeli a macska önbizalmát, ezért elengedhetetlen a félénk és az átmenetet mutató macskák számára.

 

 

 

A legjobb macskajátékok a mozgathatóak! Macska rudak

A macskajáték kiválasztásakor fontos figyelembe venni a macska preferenciáit. Minden macskának megvan a sajátja, az illattól kezdve a textúrán át a rúdhegy méretéig és a színéig. A piacon kapható:

  • Macskarudak egy fából készült tengelyen,
  • Macskarudak műanyag nyéllel,
  • A macskarudak egy plüssfigurával végződtek,
  • Macska rudak tollakkal,
  • Macskarúd hosszabbítóval - gumiszalaggal vagy zsinórral,
  • Macskarudak hosszabbító nélkül - tengely és fogóelem egyszerre


Ha fából készült nyéllel rendelkező horgászbotot választunk, a vele való játék során ügyelni kell arra, hogy a macskát ne üssük meg vele, ami a játéktól való elidegenedést, valamint a macska elszarusodását eredményezheti. A speciális végekkel, általában mozgatható tollakkal ellátott teleszkópos rudak a legdrágábbak, de a legtartósabbak, mivel a macskarúd akasztóját megvásárolhatja, és könnyen kicserélheti.

A macskáknak szánt hosszabbító rudak különösen ajánlottak új családtagok, látogatók és éppen szelídülő, félős macskák számára. Csökkentik a távolságot, de a macska számára mindig megtartják a biztonságos távolságot. Az ilyen mozgatható macskarudak lehetővé teszik azt is, hogy jobban utánozzák a valódi vadászatot, így sokkal gyakrabban kedvelik őket a dorombok.

 

Hogyan játsszon a macskájával?

A legjobb játék a macskával néhány fix elemet tartalmaz, és a teljes vadászási sorrendhez kapcsolódik (játék - evés - mosakodás - mosdás - WC - játék - pihenés). Ne feledje, hogy a macskának, mint ragadozónak, stimulációra van szüksége a támadáshoz. A játék első fázisában a zsákmányt, azaz a játékunkat célba vesszük, és sokáig bámuljuk, miközben alaposan elemezzük a mozgását. Ez az a fázis, amely a leggyakrabban elkedvetleníti a gondozót, és bosszantja ezt a macska tétlenséget. A macska számára valójában ez a legfontosabb fázis, mivel így tudja megbecsülni a játék elkapásának esélyét, és eldönteni, hogy ez egyáltalán reális-e. A következő fázis az üldözés, amely nem lehet különösebben hosszú. A macskák általában a rövidebb, de gyakori támadásokat és a tárgyak elkapását részesítik előnyben. 2-3 kör, nagyjából 5-10 perc hosszúságban, ez egy olyan érték, amely lehetővé teszi, hogy a macska elfáradjon, de mindenekelőtt, hogy elégedettséget szerezzen a futásból, és ne legyen frusztrált. A futás után a macskának el kell kapnia a játékot, és egy darabig együtt kell vele vacsoráznia, ami egy étkezés vagy rágcsálnivaló elfogyasztásával végződik. Ezután újra kezdjük a szakaszokat, az elsőtől kezdve.

A macskával való játéknak a potenciális zsákmány mozgását kell utánoznia, azaz a levegőben játszva - egy légy, madár vagy lepke mozgását utánozva, míg a földön egérnek vagy kis kétéltűnek tettetve magát. A horgászbot mozgása ne legyen monoton, a csak a macskával való játék idejére felállított új elemek, pl. párna, kartondoboz stb. is hasznosak. Ez változatosabbá teszi a macska környezetét, és növeli a játék vonzerejét. Jó ötlet időről időre lecserélni a macskarudakat, vagy felváltva használni őket, és elrejteni az éppen nem használtat.

Minden macska másképp reagál a játékokra. Egyesek inkább a földön, mások a levegőben játszanak. Ezt minden cicára egyedileg kell szabni, hogy a játékidő kölcsönösen kellemes élmény legyen. A macska állapotától, korától és egészségi állapotától függően a játék hosszabb vagy rövidebb ideig is tarthat. A játék intenzitását szabályozni kell, és a macska játékát gyakran kell változtatni, változatosságot adva a játéknak.

 

Hogyan készítsünk macskajátékot?

A macskajáték készítése nem igényel sok pénzt vagy időt. A probléma azonban a horgászbot egyes alkatrészeinek kiválasztásakor merül fel - ezeknek teljesen biztonságosnak kell lenniük az állat számára, és ütközés esetén is kíméletességet kell biztosítaniuk. A gondozónak ügyelnie kell arra, hogy a rúd stabilan készüljön, és az összes tartozékot megfelelően rögzítse.

Egy már használt játékból megmaradt darabot lehet például rúdszárként használni, vagy egy vékony és hosszú fa- vagy műanyagdarabot lehet vásárolni. Amikor macskája számára a rúdhegyről dönt, szabadjára engedheti a fantáziáját, de mindenkor tartsa szem előtt macskája biztonságát. Ennek során érdemes figyelembe venni dorombod preferenciáit, milyen színeket és formákat szeret, kedveli-e a finom tollakat, a kis egereket vagy a nagy és szőrös golyókat. A rúdfüggőt macskamentával vagy valeriánával lehet befújni, attól függően, hogy a macskánk mit szeret jobban. Ha hosszú, teleszkópos macskahorgászbotot választ, a hegyet egy zsinórra vagy gumiszalagra lehet akasztani, és szilárdan a szárhoz rögzíteni. A rövidebb játékoknak nincs szükségük erre az elemre, a hegyet rögtön a botra lehet helyezni.

A barkácsolt macskajátékok előnye a vásárolt játékokkal szemben, hogy közösen, a dorombod jelenlétében készítheted el őket. Már a készítés során észrevehetőek a preferenciái, és az ilyen macska horgászbotot ennek megfelelően lehet módosítani. Minden ilyen munka közelebb hozza egymáshoz a gondozót és a macskát, és ugyanakkor sok örömet és szórakozást nyújt, különösen a gyermekek számára.

A kézzel készített macskajátékok esetében azonban sokkal éberebbnek kell lenni, amikor játszunk velük, és gyakrabban kell ellenőrizni az állapotukat, és ha szükséges, azonnal ki kell cserélni az elhasználódott részeket.