40 NAP AZ ELÁLLÁSRA
Csak nálunk!
INGYENES KISZÁLLÍTÁS!
O 10990 FT feletti rendelés esetén

Gépek kutyanyíráshoz

Vannak olyan kutyafajták, amelyeknél a szőrzet trimmelésére rendszeres, valamint formázására van szükség. Ennek oka lehet a folyamatos szőrnövekedés vagy a kutyakiállításokon való szereplés. Ilyen igényes fajták többek között az uszkárok, a bichonok és a máltaiak. Ha van olyan kutyája, amelynek szőrét rendszeresen nyírni kell, tudja, hogy a jó felszerelés megkönnyíti és felgyorsítja a munkát. Márkás kutyaszőrnyírókat, valamint tartozékokat és cserekéseket kínálunk.

 

 

Milyen nyírógépekkel lehet megnyírni a kutyák szőrét? És hogyan választja ki a legjobbat?

A nyírógépek piaca folyamatosan növekszik, és a választék egyre bővül. Újabb és újabb borotvamodellek állnak rendelkezésre a kutyák egyszerű és pontos nyírására és szőrzetük formázására.

Az akkumulátoros nyírógépek a csendesebb nyírógépek közé tartoznak, de kisebb teljesítményűek, mint a hagyományos modellek. Az ilyen nyírógépek lehetővé teszik a kevésbé igényes háziállatok kényelmes ápolását. Az akkumulátoros hajvágógépek nem tudnak megbirkózni a kemény, sűrű és durva szőrzet pontos nyírásával. A vezeték nélküli hajvágógépek előnye, hogy bármilyen körülmények között használhatók.

A vezetékes nyírógépek nagyobb teljesítményűek, hosszabb ideig tartanak és gyorsabban működnek. Ez azonban azzal jár, hogy ezek a borotvák nagyobb zajt csapnak. Minél nagyobb teljesítményű a nyírógép, annál drágább. A borotva minőségét a teljesítménye, a pengék kialakítása és az anyag határozza meg. A pengéknek erősnek, tartósnak és rozsdamentes acélból készültnek kell lenniük. A pengék többféle formátumban kaphatók, pl. 4F, 5F, 10F, 15F, 40F stb.A borotvapengék sapkái lágyabbá teszik a frizurát. A pengéhez alkalmazva hosszabbra hagyják a hajat, mint a pengével önmagában. Ezenkívül a tartozékok növelik a munkavédelmet, mivel kiküszöbölik a bőrhúzás kockázatát. A helytelenül használt pengekötések csíkokat, jellegzetes csíkokat hagyhatnak a szőrön. Ez megelőzhető a tapasztalattal és a nyírógép kezelésével.

 

Hogyan használjam helyesen a kutyám szőrnyíróját?

Először is tudnia kell, hogy mely kutyafajták nyírhatók és melyek nem. A szőrzet felépítéséből adódóan rosszul vagy egyáltalán nem nőhet vissza. Ezenkívül pontosan tudnia kell, hogy mit jelentenek a pengeméretek. Minél magasabb a penge száma, annál rövidebb a vágás. A 40-es penge olyan sebészeti penge, amelyet műtét előtt használnak a műtéti terület kialakítására, valójában a csupasz bőrig nyír, és nem használható másra, mint állatorvosi beavatkozásokra.

A kutyát hozzá kell szoktatni a borotva zajához és mozgásához. A kutya eleinte idegesen reagálhat. A tanításhoz érdemes jutalomfalatokat használni, a kutyát pedig simogatással és játékkal jutalmazni.